Markus Rašford
Igrač Mančester Junajteda Markus Rašford nagradjen je posebnom nagradom za dobrotvornu akciju u toku pandemije korona virusa.

Engleski reprezentativac je primio specijalno priznanje i nagradu od strane grada Mančestera zbog njegove sjajne aktivnosti i doprinosa društvu.

Pandemija korona virusa navela je Rašforda da preuzme na sebe odgovornost da pokuša i pomogne da doprinese hranu djeci koja bi inače zavisila od škole za dnevni obrok.

Markus Rašford je radio uz dobrotvornu organizaciju ‘FareShare’ i prikupio preko 20 miliona funti da pomogne nezbrinutoj djeci širom UK jer su većina škola zatvorene ranije ove godine.

Markus Rašford je objavio na društvenoj mreži detalje nagrade i posvetio je svima koji su pomogli da se prikupi novac.

“Inače ne bih objavljivao ovakve stvari ali ovaj sertifikat nije samo za mene, pripada svima vama. Svako od vas, ko je donirao par funti koliko može je napravio veliku razliku.”

“2,8 miliona djece nedeljno prima hranu koju inače ne bi tokom ovog karantina. Ne bih uspio ništa od ovoga da nije bilo vas. Dobiti priznanje od svog grada je zaista nevjerovatan osjećaj.”

“Od malena sam znao da ako bih se ikada našao u situaciji da mogu da pomognem, da bih pomogao, i veoma sam ponosan na ono što smo postigli do sada.”

U nastavku objave se zahvalio svima i obećao da neće odustati dok sva djeca i njihovi roditelji više ne budu morali da brinu o sledećem obroku.

15 KOMENTARI

    • Ima jos uvijek onih dobrih sportista koji su ostali pri zemlji bez obzira na novac i slavu.. Tako da.. Losa ti je ta recenica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име