Markus Rašford
foto: Twitter
Golgeter Mančester Junajteda Markus Rašford odlikovan je Redom Britanskog carstva (MBE) koje kraljica Elizabeta II dodjeljuje za humanitarni rad, prenosi Sport Klub.

Mladi fudbaler Mančester Junajteda i reprezentacije Engleske priznanje MBE dobio je zbog borbe protiv dečjeg siromaštva tokom trajanja pandemije Covid-19.

Markus Rašford je proteklih mjeseci bio inicijator kampanje poslije koje je Vlada premijera Borisa Džonsona, uprkos početnom protivljenju, odlučila da produži program obezbjeđivanja besplatnih obroka djeci iz siromašnih porodica koji je uspostavljen tokom karantina dok su škole bile zatvorene zbog pandemije koronavirusa.

Rašford je u proteklim mjesecima preko svoje fondacije prikupio više od 20 miliona funti i obezbijedio gotovo pola miliona besplatnih obroka za decu iz ugroženih porodica.

“Nevjerovatno sam počašćen i ponizan. Kao mlad, crnac iz Vajtenšoa, nikad nijesam mislio da ću dobiti takvo priznanje, pogotovo MBE sa 22 godine. Ovo je vrlo poseban trenutak za mene i moju porodicu, ali posebno moju mamu koja je zaista zaslužna za ovo priznanje”, napisao je Markus Rašford i poručio da će i dalje nastaviti humanitarnu borbu.

Orden Britanskog carstva je viteško odlikovanje Britanske monarhije koje se dodjeljuje vojnicima i civilima za promociju nauke, umjetnosti, kulture, dobrovoljnog i humanitarnog rada…

Kraljevska odlikovanja dodjeljuju se dva puta godišnje, na Novu godinu i za kraljičin rođendan koji se slavi u junu iako je rođena 21. aprila 1926.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име