Milorad Mažić
foto: FIFA

Pokušala je Srbija prije nekog vremena da vrati Milorada Mažića sa Kipra i ponudi mu funkciju predsjednika Sudijske komsije. U FSS-u nisu uspjeli u toj namjeri, ali bi zato isto to da probaju Rusi.

Naime, u najvećoj zemlji svijeta nisu bili zadovoljni kako tu funkciju obavlja bivši sudija Viktor Kašai sa kojim je raskinut ugovor godinu dana prije isteka saradnje.

Trpio je Kašai veliki pritisak zbog slabih rezultata i na kraju je sam podnio ostavku zbog čega je ime srpskog sudije isplivalo u prvi plan.

Nije tajna da su u Rusiji i ranije razmišljali o Mažiću, ali iz ovih ili onih razloga se kockice nikada nisu poklopile.

Ono što je sada najveći problem je njegov ugovor sa Kipranima. Na Ostrvu su izuzetno zadovoljni kako Srbin radi. Sa njim je tamošnji fudbal podignut na znatno viši nivo i uopšte nemaju namjeru da ga puste.

Kipranima doduše ne ide u prilog što su Rusi spremni da plate ogromnu cifru samo kako bi privoleli Mažića, mada su hljeb i pogača idalje u njihovim rukama.

Vidjećemo u narednim danima kako će se ova situacija razriješiti. Ukoliko Mažić ne dođe u Rusiji su spremili i opcije B i C što predstavljaju Italijan Nikola Ricoli i Holanđanin Bjorn Kujpers.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име