Mihajlović
Izvor: Twitter

Legenda Crvene zvezde, Siniša Mihajlović, prisjetio se slavnih dana sa beogradskim klubom.

Crvena zvezda je 1991. godine napravila najveći rezultat u svojoj istoriji, osvojivši titulu prvaka Evrope.

Crveno-bijeli su nakon penal lutrije uspjeli da salvadaju francuski Marsej, gol odluke postigao je Darko Pančev, a jedan od momaka koji je preuzeo odgovornost bio je i Siniša Mihajlović.

Mnogo je anegdota vezanih za taj periodu, posebno kada je u pitanju pehar namenjem pobjedniku Lige šampiona.

Jedne se prisjetio i popularni Miha.

– I sad se naježim, a prošlo je 30 godina. Nema tih para kojim mogu da se kupe te emocije, nismo bili svjesni. Ali, što je više odmicalo vrijeme, sve više smo shvatali koliko je to bilo važno. Od Surčina do stadiona i sa jedne i sa druge strane, ljudi uz ulicu u četiri-pet redova, skroz do stadiona, i na stadionu puno, svuda. Onda smo tek shvatili šta smo napravili, koliko je to značilo za narod – izjavila je legenda Crvene zvezde.

A onda je uslijedila priča o peharu Lige šampiona.

– Taj pehar koji smo donijeli je bio svuda. Ja sam ga nosio u Borovo, Juga ga je nosio kod sebe. On je stajao kod Bine u kolima, držao ga je u gepeku. Kako dođemo u neki lokal, uzima pehar, stavlja na sto i posle se pije. Dođe Pančev, kaže ‘Daj mi pehar treba mi da nosim na svadbu’ i Bina mu da, on ga nosio u Makedoniju na svadbu. Taj pehar je sav bio izlupan pa su morali da naprave novi. Onaj pehar na Marakani nije original, napravljen je ponovo jer je onaj stari bio izlupan skroz – dodao je Siniša Mihajlović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име