MIJATOVIĆ SE NADA POBJEDAMA: Uz motivaciju i dobar pristup neće biti problema

Fudbalsak reprezentacija Crne Gore gostovaće u Kaunasu Litvaniji u četvrtak dok je tri dana kasnije čeka meč protiv Bugarske u Podgorici. Golma Milan Mijatović se nada maksimalnom učinkom u predstojeća dva meča.

U naredna dva meča naša reprezentacija će se boriti za šest bodova koji bi ih približili mjestu koje vodi na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

“Moramo da pobijedimo obje utakmice, ako želimo da idemo na Evropsko prvenstvo. Očekuju nas bitni mečevi – krećemo od Litvanije, da tamo pobijedimo, a onda pred našom publikom da savladamo Bugarsku, osovjimo šest bodova, i uzmemo stvar u naše ruke. U oktobru i novembru nas čekaju Beograd i Budimpešta, a i tamo ćemo morati da pobijedimo, kako bismo došli u poziciju da se plasiramo na Euro”, smatra Mijatović.

Srbija i Mađarska su na čelo tabele sa po sedam bodova, a očekuje ih i međusobni duel u Beogradu, dok Crna Gora nakon tri utakmice ima tri boda manje od lidera grupe.

“U fudbalu se ništa ne zna. Nema unaprijed dobijenih utakmica. Moramo da imamo dobar pristup, da na vrijeme otvorimo utakmicu i osvojimo bodove. Bitno je da smo motivisani. Da uđemo sa velikom željom, motivom i agresijom i da dobijemo utakmicu. Ako bude tako, onda neće biti problema”, rekao je Mijatović.

Jedina dva gola Crna Gora je primila protiv Srbije, a sada će čuvar mreže banjalučkog Borca pokušati da ostane nesavladan i na mečevima protiv Litvanije i Bugarske.

“Prija kad ne primate golove. Onda igramo rasterećenije, ne moramo da jurimo rezultat, već imamo slobodu da lakše riješimo utakmicu”, rekao je čuvar mreže.

Crna Gora će biti u kompletnom sastavu uz izostanak Hakšabanovića svi igrači su se odazvali pozivu, a većina je pokazala dobru formu u svojim klubovima prije svih raduju golovi napadača Krstovića, Đukanovića, Bakića.

“Sigurno je to dobro za nas, a bilo bi odlično da tu formu prenesu na ove utakmice. Kad smo kompletni i u dobroj formi sa svima možemo da igramo, a to smo i ranije pokazali. Nadam se da ćemo biti pravi u ova dva meča”, zaključio je Mijatović.

Pročitajte i ovo:

2 Komentara

    Ništa ja od njih ne očekujem potpuno su me razočarali

    Odgovori

    Sada neka pokažu na delu što znaju

    Odgovori

Postavi odgovor