MIODRAG RADULOVIĆ: Čeka nas zahtjevan duel, važno je da dobro startujemo

0
23
Miodrag Radulović
Foto: FSCG
Selekor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Miodrag Radulović, smatra da njegovu ekipu čeka izuzetno zatjevna utakmica protiv Bugarske.

“Sokoli” će sjutra, od 18 sati u Razgradu, gostovati Bugarima na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Nema izrazitih favorita, kao u nekim ranijim ciklusima kad su to bile Holandija, Engleska… Poštujemo Srbiju i Mađarsku, poštujemo Bugarsku i Litvaniju, ali trudićemo se da iskažemo naš kvalitet prije svega.Neće ovaj meč ništa odlučiti, a momci su veoma motivisani, tako da im neću nametati dodatni pritisak. Međutim, bitno je da se krene pozitivnim rezultatom, jer to podiže atmosferu u i oko reprezentacije. Želimo pozitivnu energiju od starta”, istakao je Radulović.

Bugarske je podmladila sastav, ali i dalje je respektabilan protivnik.

“Očekuje nas izuzetno zahtjevna utakmica. Bugarska ima mlad, poletan tim, dobili su novu energiju sa novim selektorom. Momci koji su sada u timu donijeli su kolektivnu igru, jaki su i složni kao grupa, agresivni su i na to moramo da odgovorimo. Trebaju nam hrabrost, čvrstina u duelima, moramo da igramo muški.Izuzetno cijenim bugarski fudbal, Bugarska je bila četvrta na svijetu, dala je mnogo vrhunskih fudbalera. Zbog svega toga – i tradicije i aktuelnog trenutka – apsolutno ne mislim da je ovo najlakše gostovanje” kazao je Radulović.

Čini se da je igrački kvalitet, ipak, na strani naše reprezentacije. Međutim, meophodno je da se to pokaže i na terenu.

“Moramo od prvog minuta da nametnemo naš stil igre, da iskažemo individualni i kolektivni kvalitet u koji bezrezervno vjerujem. Takođe, ne smije da se dogodi to što se događalo u nekim prethodnim, važnim mečevima da, recimo, ne dobijemo žuti karton, da nam fali žustrine i agresivnosti. Na to moramo da obratimo posebnu pažnju” istakao je Radulović.

Dobra vijest za Radulovića je ta da početak kvalifikacija čeka bez većih kadrovskih problema. ž

“Mora se praviti strategija kad se igraju dva meča u ovako kratkom periodu. Dobro je što su lideri ekipe sa nama, to nam daje dodatni optimizam i podiže atmosferu. Međutim, fokus je na Bugarsku, poslije toga ćemo razmišljati o drugoj utakmici”, zaključio je Radulović.

Inače, Radulović neće sa klupe voditi “sokole” u sjutrašnjem meču, pošto odrađuje suspenziju koju je zaradio u Ligi nacija protiv Finske, u posljednjem zvaničnom meču naše selekcije.

Njega će mijenjati Mirko Vučinić i Srđan Kljajević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име