Mojes
Mojes / Twitter
Dejvid Mojes je u utorak potvrdio da ostaje u Vest Hemu nakon sjajne sezone u Premijer ligi.

Vest Hem je prvi put u istoriji izborio mjesto u grupnoj fazi Lige Evrope, a na šestom mjestu su završili sezonu u Premijer ligi.

“Ovo je bila veoma dobra sezona za nas, odlična. Tokom predsezone imao sam osjećaj da moraju da se odrede neke stvari i na sastanku sa igračima sam rekao da je minimim na koji idemo plasman u Ligu Evrope. Izašao sam sa sastanka i bio sam ubijeđen da će misliti da sam poludio jer smo upravo izbjegli ispadanje iz lige.

Ali, želio sam da im postavim visok cilj, da ih to tjera i da vidim da li mogu i na taj način da ih učinim boljima. Igrači koje smo doveli napravili su za nas veliku razliku, cijeli tim je imao sjajnu radnu etiku, sjajan mentalitet. Sve je to važno za napredak”, naveo je Mojes pa nastavio izlaganje:

“Da li možemo da nastavimo ovako, da budemo konstantni, da pokažemo neku stabilnost?

Nisam u nekim momentima bio siguran u to, ali uspjeli smo. Dobro smo postavili stvari na početku i išli smo pravim putem cijele sezone. U januaru smo imali sjajnu seriju i počeo sam da vjerujem da možemo da budemo blizu vrhu tabele. A na kraju sam dijelom bio razočaran što se nijesmo izborili za Ligu šampiona. Bili smo zapravo tako blizu, ali nekada u ovoj igri moraš da iskoristiš svaku šansu, a čini mi se da smo mi neke ispustili”, navodi Mojes.

“Ostali smo bez Deklana Rajsa nakon poslednje reprezentativne pauze, bili smo bez njega šest ili sedam godina i to je za nas bio veliki problem.

Da li ću ih gurati još više i jače? Pa naravno da hoću. Ali znao sam da kad napraviš veliki korak nekada moraš i da staneš, da dođeš do vazduha prije nego što nastaviš dalje. Vest Hem ima toliko prostora za napredak i na terenu i van njega. Imamo velike šanse, ali važno je i kako ćemo odraditi prelazni rok iako bih bio zadovoljan i da u novu sezonu krenem sa istim ovim igračima jer imam puno povjerenje u njih”, zaključuje Mojes.

Govorio je o novom ugovoru i ostanku u Vest Hemu.

“Tu smo, u ovom trenutku meni nije važno koliko je vrijedan moj ugovor, želim samo da budem srećan, a znam da će mi ovdje dati svu podršku koja mi je potrebna. Ta podrška iznutra je uvijek važna i potrebna, ali moram da kažem da su u klubu bili sjajni i da su nam pomagali na svaki način. Ako mogu sam sebi da dam neki kompliment rekao bih da sam svaki klub u kome sam bio učinio bar malo boljim i nadam se da će tako biti i u Vest Hemu u predstojećim godinama, trogodišnji ugovor je ono o čemu pregovaramo”, zaključuje Mojes.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име