Alvaro Morata
Alvaro Morata / Twitter

I ova sezona je bila puna uspona i padova za Alvara Moratu, on je imao odličan prvi dio sezone, nakon čega je uslijedio pad. Pa se povelo pitanje da li će ostati u Torinu.

On je bio dosta zaslužan za dobre rezultate Juventusa u prvom dijelu sezone. Uslijedila je potom odluka Andre Pirla da malo promijeni stil igre i formaciju gdje je Španac sve češće vrijeme provodio na klupi.

A i kada bi dobio šansu, vidjelo se da nije u onako dobroj formi kao na početku sezone kada je rešetao. Na kraju, Morata je zabilježio učinak od 19 golova i 12 asistencija na 43 utakmice.

Na te dobre brojke poklopio se i odlazak Andree Pirla i povratak Masimilijana Alegrija koji tek ovog ljeta treba da sastavi tim po ukusu, a Alvaro će biti dio njega.

Kako prenose italijanski mediji, Juventus nema novca da otkupi Moratu od Atletiko Madrida za 45.000.000 koliko je bilo dogovoreno ugovorom od prošlogodišnje pozajmice.

“Stara dama” je tada platila 10.000.000 evra samo na ime zajma, a isto će učiniti i ovog ljeta. Naime, dva kluba rade na detaljima dogovora koji bi Moratu i predstojeće sezone ostavio u Torinu kao pozajmljenog fudbalera.

To zadovoljstvo će Juventus koštati takođe 10.000.000 evra uz opciju otkupa postavljenu na 35.000.000 evra.

Ideja Alegrija je da se u sledećoj sezoni u špicu napada osloni na Moratu i Paola Dibalu. Čeka se još samo Atletiko Madrid za konačan dogovor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име