mrkela
Glavna fudbalska tema u Srbiji zadnjih dana jesu nove sumnje u namještanje utakmica, a nakon reakcije iz UEFA, disciplinski organi FSS su kaznili Borac i Jagodinu oduzimanjem bodova, ali i novčano. Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, u razgovoru sa Jovanom Joksimović, danas je prokomentarisao ovu temu na TV K1.

”To su neprijatne situacije, UEFA je reagovala, kao i mnogo puta u proteklih nekoliko godina, oni imaju sistem uzbunjivanja preko uplata na kladionica i desilo se da su dvije utakmice iz Srbije bile problematične.

Nije to samo posao za državu, nego i za FSS. Znam kao direktor mlađih selekcija FSS da se radilo preventivno, razgovaralo sa klubovima, i UEFA to takođe radi. Uvjek su bili neki kursevi za mlade igrače u vezi sa nameštanjem utakmicama. Mislim da FSS treba da se okrene jednoj takvoj vrsti edukacije i u saradnji sa državom pokuša taj problem da riješi”, rekao je Mrkela, a zatim ponudio i rješenje u tri koraka:

”Jedan način je preventiva, drugi edukacija i treći oštrije kažnjavanje”.

Međutim, svjestan je da će konkretnija reakcija iz FSS moći da uslijedi tek nakon izbora novog rukovodstva.

”FSS posle ostavke Slaviše Kokeze nema kapacitet da u punoj mjeri rješava ovakav problem. Mislim da izbori nisu još uvjek raspisani, postavlja se pitanje da li će sadašnji saziv birati novog predsjednika, ili će se raspisati izbori na svim nivoima i da taj predsjednik ima četiri godine da rješava probleme. Mislim da bi trebalo izvršiti izbore na svim nivoima”, istakao Mrkelahttps://meridianbetsport.me/fudbal/kandidat-za-mjesto-preddsjednika-fudbaskog-saveza-srbije-je-mitar-mrkela/.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име