Murinjo
Twitter: Murinjo
Trener Totenhema Žoze Murinjo čestitao je Dinamu na prolasku u Ligi Evrope, nakon što su u revanšu savladali njegov Totenhem sa 3:0 i prošli dalje.

Prvo se okrenuo svojoj ekipi.

“Hteo sam da igrači pokažu više želje, više strasti”, započeo je Murinjo konferenciju.

Onda je na svoj način podsjetio da je i nakon prvog meča upozoravao da stvar nije gotova.

Totenhem je taj meč završio sa 2:0 u svoju korist, a “Posebni” je i tada pričao da bi za njegov tim bilo bolje da su postigli bar još jedan gol.

“Ne znam da li ste imali priliku da vidite moj kratki intervju odmah poslije utakmice, mogu da ponovim samo ono što sam rekao već. Pogledajte i neću da ponovim. Ako hoćete da ponovim, pokušaću da ponovim na drugi način i da vam kažem kako sam se osjećao. Ali neću, nemam šta novo da kažem”, kaže u svom stilu Murinjo.

On je dodao i da smatra da Dinamo nije iznenadio Totenhem, već da su imali bolji pristup.

Da li ih je Dinamo pristupom iznenadio?

“Mislim da nas nisu iznenadili. Pre utakmice sam rekao igračima da igraju na pobedu, da ne razmišljaju o nerešenom ishodu ili porazu od 1:0 ili 2:1, kojim bismo prošli dalje. Mislim da to nije okej. Nemojte da razmišljate u tom pravcu. Igrajte da pobedite. Na poluvremenu pri rezultatu 0:0 rekao sam im da napadnu i da postignu gol. I kada smo primili gol rekao sam im da napadnu. Ovo nije bilo iznenađenje.

Dinamo je bio više motivisan, imao je veću strast i želju. Dokazali su da su talentovani i da su kvalitetni. Igrali su sa mnogo strasti i to mogu da nazovem profesionalizmom, koji po meni počinje iz stava. Da bi bio profesionalac, svaki dan moraš da bude motivisan i da imaš stav. Talenat tek onda pravi razliku. I dobili su na stav”, rekao je trener Totenhema.

Onda se osvrnuo i na junaka meča Mislava Oršića.

“Moji igrači su gledali i gledali Oršićeve utakmice i pratili su kako je igrao u karijeri. Dao sam im da konstantno gledaju sve njegove akcije. Pripremili smo video zapise o svim igračima i sve smo to već videli. I prvi i drugi i treći gol sam već ranije video, pripremio sam ih za to. Čestitam mu, ovo je bila za njega velika noć”.

Murinjo je pokazao da zna u porazu da bude veliki, pa je nakon meča odmah ušao u svlačionicu “modrih” kako bi im čestitao.

3 KOMENTARI

  1. Čovječe imaš uz Levu najboljeg napadača svijeta, i pored još gomilu vrhunskih igrača u napadu, i igraš bunker protiv Dinama u Zagrebu. Svo poštovanje Dinamu, al ovaj poraz je samo Murinjov, on je večeras završio svoju ozbiljnu trenersku karijeru u evropskim ligama.

  2. Murinjo sigurno nije potcijenio Dinamo. Zna on ove prostore i šta može se desi. Ali igrači Totenhema sigurno ne znaju… To se jasno vidjelo u njihovim kretnjama, govoru tijela. Računali su da im jedan gol završava sve i da mogu sa pola gasa do prolaza

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име