Analitičar i član evropskog parlamenta, Danijel Kon-Bendit, danas je rekao da će fudbal pretrpjeti ozbiljne reforme nakon završetka pandemije korona virusa.

“Ovo pandemija je nuklearna bomba za finansije evropskog fudbala. Za oporavak biće potrebna velika reorganizacija kako preko igrača, tako i na polju marketinga i sponzorstva. Veliko je pitanje cijena fudbalera na tržištu, a velika je potreba za ‘seleri kepom’. Menadžeri će izgubiti svoju vrijednost i njihova uloga(provizija) biće smanjena na minimum. Fudbalu će se vratiti prave vrijednosti, a ne samo novac i slava.” -poručio je Danijel.

Uzeo je za primjer vrijednost najskupljeg igrača današnjice po transfermarketu, Kilijana Mbapea.

“Vidite, Mbapeova cijena je dolazila do 250 miliona eura na tranfermarketu, a posle ovoga teško da će prelaziti 40 miliona eura.” -nastavio je Bendit.

Šta mislite, da li je ovo prava slika evropskog fudbala posle ovoga ili je malo preuveličao analitičar Danijel Kon-Bendit?

35 KOMENTARA

  1. Ali je previse precijenjen igrac, iako je mlad i igra odlicno fudbal za svoje godine, ipak 250mil nema sanse da ce ijedan klub dati za njega…

  2. Mislim da je bilo vreme da se vrati duh fudbala i sporta , da igraci igraju fudbal i dokazuju se zato sto to stvarno vole a ne da bi zaradili sto vise para.

  3. M’bappe i ove sezone ostaje u PSZ tek sledece godibe ce verovatno biti prodat Real Madridu inaca poznato je svima da je mladi igrac velika zelja Zidana kao i samog Presednika Madrickog giganta .

  4. Volio bih to da vidim , slavu ne mogu izgubiti ako su dobri , ali pare … Ovo što sad imaju im je previse , bas su precijenjeni svi

  5. Ja se nadam da će se cijene igrača unormalito jer ovo sada je katastrofa! Svaki igrač koji umije da da gol vrijedi 100 miliona.

  6. Sve se kroz pare gleda.. dajte malo ozbiljnog fudbala ljudi da se moze gledati i uzivati ne samo da se skrece paznja koliko koji igrac vrijedi

  7. A stvarno se gadjaju milionima i onda se rijetki trude da igraju!Ovako se nadam da ce se vise truditi -i gledacemo vise fudbala a manje ekonomije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име