Nastavlja se fudbal u Srbiji!

51
240

Izvršni odbor FSS na današnjoj sjednici u Staroj Pazovi usvojio je prethodno predložene modele nastavka fudbalske sezone, pa je odlučeno da se Linglong Superliga nastavi 30. maja!

Takmičenje će se završiti sa 30. kolom, dakle odigraće se još samo četiri kola. Neće biti plej-ofa, ni plej-auta, a ni direktnog ispadanja iz lige.

Superliga će naredne sezone imati 18 klubova. Prvi i drugi tim iz prvoligaškog društva preseliće se u najelitniji rang takmičenja.

Odigraće se i završnica Kupa Srbije. Biće održan žrijeb za četvrtfinale i posle toga će se odigrati tri runde sa po jednom utakmicom, neće biti dvomeča.

Savez je pripremio paket mjera za srpskoligaški kao i za niže rangove takmičenja. Amaterski fudbal se neće nastavljati i biće zaključen sa 15. martom. Takođe, prekinuće se i takmičenje u mlađim kategorijama u fudbalu. Omladinske i kadetske lige naredne godine brojaće veći broj klubova.

Danas je donijeta i jedna odluka za Bundesligu.

Kako prenose njemački mediji, kancelarka Agela Merkel nije dala zeleno svjetlo da se prvenstvo nastavi 15. maja, kako je prethodno bilo planirano.

Svoju odluku, Merkel je obrazložila time da su masovna testiranja koja su izvršena među igračima pokazala da ima zaraženih.

Naložen je obavezni dvonedeljni karantin za sve timove Budeslige i Cvajte, tako da će prvenstvo biti nastavljeno najranije 22. maja.

51 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име