Nekadašnji prvak Evrope sa Crvenom zvezdom, danas radi kao nastavnik.

Član šampionske generacije Crvene zvezde iz 1991. godine, Duško Radinović, trenutno živi u Švedskoj, gdje radi kao nastavnik fizičkog vaspitanja.

“Živim u Malmeu i radim u osnovnoj školi kao nastavnik fizičkog vaspitanja. Djeca su čula o evropskoj Crvenoj zvezdi i mojim igrama. Svakodnevno me pitaju:’Duško, možete li nam prenijeti kako ste se osjećali kada ste bili prvaci Evrope i klupski prvaci svijeta’. Rado se upuštam u takve i slične razgovore sa đacima. Dobra pitanja koja me vraćaju u prelijepe dane. Djeca jednostavno vole da dolaze na moje časove i zahvalan sam što me takvim pitanjima vraćaju u zlatne dane moje prošlosti i perioda zlatne moje Crvene zvezde.” – kazao je Duško.

Nakon osvajanja Kupa evropskih šampiona u Jugoslaviji je uslijedio rat.

“Imali smo nesreću da je uslijedio rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i da smo utakmice kao domaćini igrali u Beču, Bukureštu, Budimpešti, Sofiji i Atini. Imali smo izuzetan tim, na svakoj poziciji po dva izuzetna igrača i tada smo igrali najljepši fudbal u Evropi. Od te generacije, ja sam posljednji krenuo u inostranstvo. Nisam završio u velikom klubu, ali sam karijeru nastavio u lijepoj, uređenoj i dobro organizovanoj zemlji. Osvojio sam Kup Švedske. Da nije bilo sankcija, Crvena zvezda bi bila makar još jednom prvak Starog kontinenta, a većina nas bi nastavila karijeru u najvećim klubovima.”

Radinović je kazao da nije u kontaktu sa bivšim saigračima.

“Skoro 20 godina se nisam vidio i čuo sa mojim dragim drugarima. Doduše, prije nekoliko godina sam se vidio sa Vladom Stošićem. Živim i radim u Švedskoj, ne dolazim tako često. Svako je na svojoj strani, okupiran svojim obavezama. Nadam se da ću uskoro sresti i vidjeti većinu njih” – zaključio je prvak Evrope Duško Radinović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име