SABATINI: Nemanja Radonjić je mogao da igra prije deset godina, ovo što danas pokazuje

Nemanja Radonjić je igrač koji je mogao da napravi mnogo bolju karijeru i da bude u najvećim evropskim klubovima, a sada igra u Torinu.

S obzirom na talenat koji posjeduje, mnogo više se očekivalo od njega, ali ga je u tome spriječio način života, o čeme govori i Valter Sabatini.
Sabatini je nekadašnji funkcioner Lacija, Intera, Palerma, Sampdorije i Rome, a zaslužan je za dolazak Radonjića 2014.godine u Romu.

Sabatini je govorio o njegovom dolasku u Romu:“Doveo sam ga kao dijete jer je sam znao da ima kvalitet za Romu. Platili smo ga 3 miliona evra, a prodat je kasnije Marseju za 12 miliona eura, bez odigranog minuta u dresu Rome. Osjećam veliki žal zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba, Nemanja Radonjić je vodio veoma problematičan život.Mnogo je pio i najčešće nije spavao u trening kampu Rome, a tamo je živio.”

Valter dodaje:“Rudi Garsija ga je tražio u Francusku jer ga je znao ranije iz Rome i primijetio je da je dečko tri puta brži od ostalih.Danas ga konačno vidim da igra za ekipu i srećan sam zbog toga”.

Sabatini je odao priznanje Ivanu Juriću, treneru Torina za preporod Nemanje Radonjića, koji danas blista u tom klubu i ” dan danas ima karijeru velikog igrača, ovo je mogao da igra prije deset godina, što danas pokazuje.

“Poslao sam poruku Juriću da mu čestitam na izuzetnom poslu koji je odradio sa Radonjićem. Da biste Radonjića integrisali u tim i napravili odnos sa njima, potreban je težak trener. On je bizaran i veoma specifičan momak.Jurić je uradio ogroman posao sa aspekta psihologije i discipline.”

Nemanja Radonjić je srpski reprezentativac i igrač Marseja, koji je na pozajmici u Torinu. A prije toga je nastupao za Crvenu zvezdu, Romu, Čukarički, Hertu, Benfiku.

8 Komentara

  Sta bi bilo kad bi bilo. Ne mogu ni svi izgraditi neke brutalne karijere

  Odgovori

  Nikad nije kasno

  Odgovori

  Tako je. Mogao je da ima veliku karijeru.

  Odgovori

  Na vrijeme je jos

  Odgovori

  Pa dobro…Pikazuje i danas svoje umjece

  Odgovori

  Nikad nije kasno haha.

  Odgovori

  Iskreno, niko nije znao sa njim, ali bitno da je doslo njegovo vrijeme.

  Odgovori

  Kako kažu bolje ikad nego nikad 🙂

  Odgovori

Postavi odgovor