Pele
Twitter: Novi ugao o slavnom fudbaleru
Novi dokumentarni film platforme Netfliks o Peleu nije prvi o brazilskoj fudbalskoj legendi, ali se očekuje da će biti pozdravljen zbog privilegovanom pristupu autora toj sportskoj zvezdi, kvaliteta učesnika i veličine gledališta Netfliksa u svijetu. 

Izvršni producent tog filma koji obuhvata period od 1958. do 1970. godine, reditelj Kevin Mekdonald, dobitnik je Oskara za dokumentarac “Jedan dan u septembru” o otmici sportista na Olimpijskim igrama 1972. u Minhenu.

Od prvog pojavljivanja sa 17 godina do poslednjeg trijumfa na Svjetskom prvenstvu u Meksiku, Edson Arantes do Nasimento, poznatiji kao Pele, postao je idol jedne zemlje i zauvek obilježio svoj sport.

Brojni arhivski snimci će pružiti priliku velikom delu javnosti da prvi put ili ponovo otkrije fudbalskog genija koji je bio Pele, sposobnog da promeni tok utakmice jednim dodirom lopte.

Ekipa filma je takođe iskoristila retko učešće bivšeg “Broja 10” da sazna nešto o njemu kao ličnosti koja inače malo otkriva.

Ogromni pritisci, frustracije, radosti, bračna neverstva, skrivena djeca, Pele izgleda fizički slab dom u filmu govori o “drugoj strani medalje”, i čak priča o svojim odnosima sa brazilskom diktaturom.

Više od pola vijeka kasnije neki mu i dalje zamjeraju ćutanje, čak poslušnost prema vojnim vlastima (1964-1985).

“Ne mislim da sam mogao da uradim bilo šta drugačije. Nisam bio Supermen, nisam čudotvorac”, rekao je “Kralj Pele”, kako ga i danas zovu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име