ISTORIJSKI SUPERBOL!! Kanzas preko Mahomsove genijalnosti do odbrane naslova! (VIDEO)

Kanzas siti čifsi su novi/stari šampioni u NFL-u!! Oni su u finalu 58. Superbola savladali San Francisko 49erse tek nakon produžetka!

“Grad grijeha” se osmjehnuo “poglavicama” s’ obzirom da su tokom većeg dijela 58. Superbola San Francisko 49ersi bili u boljem napadačkom ritmu, posebno u prvom poluvremenu. Takođe i “kockanje” u poslednjem napadu bilo je profitabilno za nove, stare, šampione.

Prije odlaska na veliki odmor Brok Pardi je imao sjajan napadački ritam koji odbrana Kanzasa nije uspjeva da zaustavi tako lako. Eksploatisao je u velikoj mjeri sjajnog Kristijana Mekefrija koji je dokazao da je zaslužio priznanje za MVP-a regularnog dijela lige, pa se na pauzu otišlo rezultatom 10:3.

U nastavku razgoropadili su se aktuelni šampioni. Došli su do prvog tačdauna, ali i do preokreta poslije velike greške 49ersa nakon jednog panta.

Međutim, nakon neuspjelog ekstra poena San Franciska, te završenog drajva u crvenoj zoni samo fild golom, kiker Batker donosi izjednačenje 19:19 za istorijski, tek drugi, produžetak u Superbol istoriji.

U produžetku prvi, težak, drajv imali su 49ersi, koji su imali i mnogo sreće jer je jedna nesmotrenost defanzivaca čifsa donijela nova četiri pokušaja u momentu kada su se pripremali za pant. Do kraja svog drajva postigli su fild gol za novo vođstvo 22:19.

Međutim, onda smo gledali istorijske trenutke za nove sportske dokumentarce. Kada je djelovalo da Kanzas nema ideju kako da dođe do nova četiri pokušaja eksplodirao je Mahoms. Dva krucijalna trčanja, a drugo je donijelo napredak od 15 jardi i ulazak u crvenu zonu.

I taman kada su svi očekivali tajm aut Endija Rida jer je vrijeme nezaustavno se trošili na šest sekundi Kanzas ide na sve ili ništa! Izvodi se snep, a Mahoms šalje pas na stranu za Hardmena (nakon lažnog uručenja) i donosi “poglavicama” novi naslov šampiona!

Koliko je veliki i riskantan ovaj potez dovoljno opisuje činjenica da, kojim slučajem, Mahoms nije kompletirao dodavanje San Francisko bi trijumfovao.

Kanzas je tako postao prva ekipa još od legendarnih Nju Inglend Patriotsa koji su osvojili back to back titulu, odnosno, prvi koji su uspjeli da odbrane naslov šampiona.

5 Komentara

  Veliki je uspjeh odbraniti titulu svaka čast

  Odgovori

  Tako se to radi!

  Odgovori

  Jaka ekipa

  Odgovori

  Uvijek oni od ovoga naprave spektakl

  Odgovori

  Odbranise je casti mi. Mada, sve je slutilo na bas ovakav ishod.

  Odgovori

Postavi odgovor