Marko Nikolić
Marko Nikolić / Twitter

Nakon dosta sumnje u rad Marka Nikolića koji se dokazao u Lokomotivi marljivim radom i dobrim rezultatima koji su mu donijeli obaranje rekorda starog 22 godine!

Naime, Lokomotiva je juče savladala Spartak u derbiju Moskve sa 2:0 čime je vezao šest pobjeda. To je prvi put još od 1999. godine da jedan trener “željezničara” veže čak šest trijumfa!

Ukoliko bi pobjiedio i na sledećem meču, on bi oborio i rekord kluba. Ali prije toga, Nikolić se vratio na duel sa Spartakom gdje ga je iznerviralo to što je protivnički trener, Domeniko Tedesko istakao da je Spartak bio bolji od Lokomotive.

– Tedesko je rekao da je Spartak kontrolisao utakmicu? Svako ima pravo svašta da misli i da kaže, ali je činjenica da smo dobili osam utakmica zaredom (dvije u Kupu) i da nismo primili gol. Može da se igra na različite načine, što smo mi i učinili. Znamo kako da izvedemo opasne kontranapade, kako da se izborimo sa presingom. A znamo i kako da savladamo one koji se duboko brane.

Iako nije bio u potpunosti zadovoljan igrom Lokomotive, Nikolić je priznao da je pobjeda mogla da bude i ubjedljivija.

– Oduvijek sam govorio da 90-95 odsto treba posvetiti pažnju svom timu, a protivniku samo pet odsto. Bilo je i slabijih strana u našoj igri, ali o njima neću govoriti javno. Jedino da moramo da budemo ozbiljniji u završnici, jer je rezultat mogao da bude ubjedljiviji – zaključio je bivši trener Partizana.

Zanimljiva je informacija ruskih medija da je Lokomotiva u pregovorima sa čuvenim Ralfom Rangnikom oko dolaska u klub.

Njemac koji je trebalo da zamijeni Stefana Piolija u Milanu bi preuzeo brigu o kompletnom sportskom sektoru Lokomotive uz akcenat na razvoj i kupovinu mladih fudbalera koji bi u budućnosti mogli da donesu profit kako u kasi tako i na terenu.

Upravo se Rangnik u Hofenhajmu, a kasnije i u Lajpcigu profilisao kao mašina za pronalazak takvih fudbalera, pa je ideja čelnika Lokomotive da ga angažuju.

Rangnik je već bio na sastanku sa čelnicima kluba u Moskvi, ali je jedini problem što traži godišnju platu od 3.600.000 evra pa u Lokomotivi još uvijek razmišljaju šta da rade.

Čini se da tandem Rangnik – Nikolić uopšte ne zvuči loše i da bi mogao da donese mnogo uspjeha klubu.

2 KOMENTARI

  1. Svaka čast majstore!!! Uvijek bio gospodin. Da li ste čuli od njega da je omalovažavao nekoga i pričao kako smo jači npr. od Zvezde ili kako smo izgubili od slabijeg tima… Ćutao čovjek, čestitao kada izgubi i radio svoj posao i evo kako se isplati…Bravo Nikoliću !!! 👏👏👏

  2. Svaka čast Marko!!!
    Ni sami Rusi ne vjeruju,da su sa tobom pogodili…Posteno rad,znanje,kvalitet, realnost,prvo prema sebi,daje rezultate…Puno sreće i uspijeha u daljoj karijeri…Neka ti i Lokomotiva,bude usputna, kao Rad,Partizan,Videoton…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име