Anćeloti
FOTO: Alex Pantling/Carlo Ancelotti/REUTERS via Guliver image

Karlo Anćeloti zvanično je predstavljen kao novi/stari trener Real Madrida.

Iskusni Italijan je stigao iz Evertona u Real koji je vodio od 2013. do 2015. godine. Na današnjem predstavljanju bio je veoma raspoložen, pa je španskim novinarima na startu rekao sledeće.

-Ovdje se neke stvari ne mijenjaju, kao na primjer novinari. Izgleda da se mijenjaju samo treneri – počeo je u šaljivom tonu, a zatim i nastavio.

-Zovite me Karlo, ne gospodin Ančeloti. Znam da sam star, ali ne toliko… Obećavam ono što sam obećao i prošli put, a to je dobar fudbal. Želimo da igramo još agresivnije i još organizovanije. Mislim da se fudbal promijenio u nekoliko prethodnih godina, ali ni ja nisam isti.

Sada sam drugačiji Karlo Anćeloti, jer sam iskusniji, za neke pozitivne, ali i negativne stvari. Ali i te loše stvari ti pomognu da porasteš – rekao je Anćeloti.

-Mislim da možemo da ponovimo neke stvari. Velika je odgovornost, ali je i lijepo jer treniram najbolji klub na svijetu. Kao i prije, daću sve od sebe – dodao je popularni Karleto.

Zatim je postavljeno pitanje o ekipi za sezonu pred nama.

-Real će se boriti za trofeje i da bi to bilo moguće potrebna je najbolja moguća ekipa. Razgovaraću sa ljudima iz kluba. Moj dolazak realizovan je prilično brzo, tako da o tome nismo razgovarali.

To je bilo ono što je rekao Anćeloti, ali su novinari insistirali da više priča o postojećem timu.

-Ova ekipa je veoma talentovana, to je kombinacija iskustva igrača kao što su Kros, Modrić, Ramos, Bejl i Benzema i mlađih, sa kvalitetom, kao što su Vinisijus, Rodrigo i Valverde. Bilo je igrača koji su pozajmljeni i ta ekipa se borila u La Ligi i došla do polufinala Lige šampiona. Dobro poznajem igrače, postoji mnogo opcija i o svakom hoću da odlučim staloženo i precizno. Igrača je mnogo, tako da ćemo morati da smanjujemo broj.

Uslijedilo je i pitanje o kapitenu Serhiju Ramosu koji i dalje pregovara o novom ugovoru, mada nije iskjučeno ni da ode.

-Veoma je važan za klub i za sve ranije uspjehe. Znam da razgovora o produženju ugovora, ali detalje ne znam, pošto sam do juče bio u Liverpulu.

Bilo je i priče o Karimu Benzemi koji je u sezoni za nama bio odličan.

-Benzema mora da postigne 50 golova, ne 30. Vinisijus takođe mora da postiže više golova, svi će morati da doprinose više u napadu. Drago mi je što ponovo treniram Benzemu. Napredovao je mnogo poslednjih godina, ima veću odgovornost. Tu je i dosta mladih igrača pred kojima je svijetla budućnost.

Kao i o Kristijanu Ronaldu za koga se spekuliše da bi mogao ponovo da zaigra u Realu.

-Imam veliku naklonost prema Kristijanu, ali ne volim da pričam o igračima koji su u drugom klubu. Ima ugovor sa Juventusom i čini mi se da to ne bi bilo u redu. I dalje mu ide vrlo dobro, postiže mnogo golova. Jedan italijanski novinar me pitao da li je Ronaldo pri kraju karijere, odgovorio sam mu da jeste, jer je postigao 30 golova, a obično postiže po 50.

Naravno, nije moglo da se prođe bez pitanja o prethodniku, Zinedinu Zidanu.

-Osvojio je tri trofeja Lige šampiona zaredom. Uradio je odličan posao. Sve je uradio kako treba. Svako bi trebalo da mu se zahvali. Ali ovo je fudbal, treneri odlazi, drugi dolaze. Nisam razgovarao sa njim, sve se odigralo vrlo brzo. U poslednje vrijeme nismo imali kontinuirani odnos, povremeno smo razmjenjivali poruke, ali ću pričati sa njim – kazao je između ostalog Anćeloti koga čeka težak posao.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име