Na Enfildu godina dana od istorijske noći!

11
96

Na današnji dan prošle godine, Liverpul je na Enfildu razbio Baselonu sa 4:0 u revanšu polufinala Lige Šampiona. Ovim istorijskim pobjedom obezbijedio je sebi finale Lige Šampiona u kojem je takođe slavio protiv Totenhema i podigao ‘klempavka’ posle punih 15 godina.

Barselona je došla na Enfild sa tri gola prednosti iz prvog meča. Za čitav fudbalski svijet ovo je bio meč samo da se izađe na teren i dovrši posao. Finale na Enfildu im je bilo nikad bliže.

Međutim, za uspjeh je potrebno da vam se sve zvijezde poklope što ove noći nije bio slučaj sa Barsom. Nedostajalo je hrabrosti, želje i lucidnosti, a ponajviše podrške navijača i njihove strasti. Da, sve su to nedostaci Barse koja je drugu godinu zaredom ispala na ovakav način. Prvi put od Rome nakon pobjede od 4:1 u prvom meču.

Sa druge strane, Liverpul je imao SVE. 60 hiljada ludih navijača koji pjevaju “You'll never walk alone” čak i kada njihov tim nema nikakve šanse za prolaz. Hrabrost fudbalera i želju za pobjedom Jirgena Klopa kao i sreću koja im je prethodne godine u finalu protiv Reala okrenula leđa.

Tako su hrabrost igrača i energija prenešena sa tribina na teren uspjeli da preokrenu rezultat i razbiju Barsu u komade. Takve komade koje ne žele nikad više da sastave jer će ih to samo podsjećati na najgoru noć i najteži poraz u istoriji kluba.

“You'll never walk alone” i posle godinu dana odzvanja u njihovim ušima.

11 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име