Odluka Eredivizije uzdrmala Atletiko! Kraj Simeoneove ere nikad bliži!

16
156
Danas je odluka Eredivizije da prekine šampionat uzdrmala upravu Atletiko Madrida.

Šta to znači za njih?

Eredivizija je danas prekinula šampionat. Znači pobjednika nema, a tako nema ni timova koji će da ispadnu iz lige takva je odluka. Ali jedna stvar brine Atletiko. Timovi će u evropska takmičenja ići sa pozicija na kojima su bili u trenutku prekida prvenstva. Ukoliko ovakav scenario prihvati Primera, Atletiko kao šesti na tabeli ide u kvalifikacije za Ligu Evrope!

Atletiko se tako suočava sa ogromnim problemom. Ako se sezona ne nastavi, gubici će biti veliki. Sigurno je da će jedan ili dva igrača morati da odu. Naravno, ako to bude dovoljno jer cijene igrača su mnogo da pale na tržištu.

Računica je jasna: 100 miliona eura minusa, plus kredit koji plaćaju za stadion. Tako da će ovo vjerovatno biti kraj Atletikove ere jer odlazak Oblaka, Feliksa, Nigeza ili nekoga od njegovih super ratnika čine ovaj tim prosječnim.

Problem na sve ovu su i plate igrača, a i trenera Simeonea koji prima preko 40 miliona godišnje. Tu je i gubitak od karata kao i posjete stadiona i muzeja.

Jedino rešenje za Atletiko u slučaju da se ovako završi Primera je – osvojiti Ligu šampiona i direktno se plasirati za sledeću godinu! Kako su izbacili već evropskog šampiona Liverpula, nije da nemaju šanse.

Drugo rešenje je da počnu da se mole da se pandemija smiri i nastavi La Liga kao i njihova borba za toliko potrebno mjesto u Ligi šampiona.

16 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име