Održana sjednica UO FK Budućnost

1
41
Sjednica
Sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Budućnost održana je danas, a članovi su konstatovali da je godina za nama jedna od najuspješnijih – rezultatski i finansijski – u novijoj istoriji kluba, uprkos pandemiji koju je izazvao virus korona svugdje u svijetu.

“Kao uprava kluba omogućili smo najbolje moguće uslove stručnom štabu i igračima, a prvi tim je to ispratio osvojivši titulu u sezoni 2019/20. Na peharu u prvenstvu se nije stalo, već smo napravili i iskorak u Evropi najvećom pobjedom u istoriji Budućnosti protiv Astane, a sigurno da ostaje žal zbog nesrećne eliminacije od Sarajeva. Međutim, vjerujemo da ćemo iduće sezone napraviti još jedan korak naprijed, ali prije svega da ćemo odbraniti šampionsku krunu. Svi preduslovi postoje, jer imamo temelj u organizaciji kluba, ali i u stručnom štabu, prvotimcima i mlađim kategorijama”, stoji na klupskom sajtu.

Navodi se da finansijsko poslovanje kluba nikada nije bilo bolje pošto je iza Budućnosti najplodnija finansijska godina – naplaćena su dugogodišnja potraživanja, od evropske kuće fudbala UEFA dobijena je novac srazmjeran rezultatu na evro sceni, zaposlenima se na vrijeme isplaćuju zarade…

“Budućnost kao najveći i najpopularniji klub je pokretač promjena u domaćem šampionatu, naša obaveza je da iz godine u godinu budemo bolji i organizovaniji, ali i da utičemo i na druge klubove – sportske rivale na terenu – da organizaciju podignu na veći nivo i da nam šampionat iz godine u godinu bude priznatiji u Evropi. Čini nam se da je već ove sezone napravljen pomak”.

Iz kluba poručuju da su posebno srećni što je Budućnost ostvarila nekoliko transfera tokom ljeta i što su ponovo postali rasadnik talenata, po čemu su bili prepoznatljivi u prošlosti.

“Kako bismo i ubuduće proizvodili talentovane igrače, poseban akcenat smo stavili na omladinsku školu, kojom smo više nego zadovoljni. Na današnjoj sjednici UO je usvojen izvještaj i prikazan projekat o daljim planovima omladinske škole. Cilj nam neće biti titule, uprkos tome što su dobrodošle, već proizvodnja mladih fudbalera kojima ćemo se maksimalno posvetiti kroz timski i individualan rad. Usvojen je i izvještaj sportskog direktora, kao i interni akti kluba – disciplinski pravilnik i pravilnik o premijama”.

Sjednici Upravnog odbora prisustvovali su gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, predsjednik kluba Veselin Mijač, kao i svi članovi osim opravdano odsutnog reprezentativca Crne Gore Nikole Vukčevića.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име