Oksford
Ronaldo ili Mesi
Profesor doktor Tom Kroford, zaposlen na Univerzitetu Oksford, razvio je poseban algoritam kako bi izračunao koji fudbaler je najbolji svih vremena.

Ovim je dao i odgovor na pitanje koje interesuje cijelu planeteu – ko je bolji Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi.

Pobjedu je na kraju odnio portugalski fudbaler koji se ovo ljeto vratio u Mančester Junajted.

“Kao veliki ljubitelj fudbala, dugo sam raspravljao s prijateljima ko je najveći fudbaler svih vremena. Kako obožavam matematiku, tako sam je stavio u službu fudbala te je bilo jako zabavno doći do ovih rezultata. Kristijano Ronaldo je najbolji prema mom algoritmu”, rekao je Kroford. 

Najveći Ronaldov rival Mesi je drugi, a legendarni brazilski napadač Pele treći, računica je profesora sa Oksforda. Interesantno Diego Maradona je tek deveti.

Kroford je složio algoritam od sedam kategorija: 1. klupski trofeji (Liga šampiona donosi najviše bodova), 2. reprezentativni trofeji (Svjetsko prvenstvo donosi najviše bodova), 3. svi klupski golovi, 4. svi reprezentativni golovi, 5. glasovi dobijeni u izborima za najboljeg igrača, 6. individualni rekordi, 7. golovi koji su imali najveći uticaj na trofeje timova.

Ronaldo je slavio u prvoj, četvrtoj i šestoj kategoriji, u drugoj Brazilac Ronaldo, a u trećoj Pele i Ferenc Puškaš. Messi je pobijedio u posljednjoj kategoriji, njegovi golovi su imali najviše uticaja u trofejima Barcelone.

Kad se sve sabere tabela profesora sa Oksforda izgleda ovako:

Oksford
Istraživanje profesora sa Oksforda

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име