Andre Onana
foto: EPA-EFE

Veliki skandal je potresao Ajaks kada se saznalo da je Andre Onana suspendovan zbog korišćenja dopinga. Sreća po njega i klub da mu je ta kazna danas ublažena.

Da podsjetimo, on je suspendovan nakon što je doping test pokazao prisustvo nedozvljene supstance furosemid. Kamerunski golman je tvrdio da je popio lijek koji je propisan njegovoj supruzi i da je tako došlo do cijele situacije zbog koje je suspendovan.

Međutim, UEFA nije povjerovala u tom pa ga je kaznila sa godinu dana zabrane bavljenja fudbalom. To ne samo da je uključivalo utakmice, već i treninge.

Nakon toga se Onana žalio Sudu sa sportsku arbitražu (CAS) u Lozani koji je danas riješio da mu suspenziju smanji za tri mjeseca. To znači da će fudbaler Ajaksa moći ponovo da se nađe na terenu 4. novembra.

Na Onaninu sreću dozvoljeno mu je da počne sa treninzima već 3. septembra kada će hvatati formu za povratak na gol Ajaksa.

Doduše, postoji opcija da Onana uopšte više i ne obuče dres Ajaksa pošto su ovoga ljeta sve jače spekulacije da je za Kamerunca zainteresovan Arsenal kome ne smeta suspenzija talentovanog golmana i činjenica da će morati da ga čeka.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име