orlovi
FOTO: MNPress

Piksijevi “orlovi” kreću u prvi let.

Fudbalska reprezentacija Srbije okupiće se tokom dana u Sportskom centru FSS u staroj Pazovi i početi pripreme za prve tri utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. “Orlovi” u novi ciklus kreću i sa novim selektorom, pošto je ta uloga povjerena legendarnom Draganu Stojkoviću Piksiju.

Nekada sjajni fudbaler, potom trener i funkcioner, sjeo je na “vrelu” klupu nacionalnog tima, nakon Ljubiše Tumbakovića, koji nije uspio da ekipu odvede na Evropsko prvenstvo.

Pred Piksijem je težak zadatak da napravi reformu tima i ostvari najveći zacrtani cilj – plasman na svjetsku smotru najbljih reprezentacija u Kataru.

Izjavio je da ga ne zanimaju kalkulacije, već da želi sve tri pobjede, kao i da neće trpjeti nedisciplinu bilo koje vrste.

“Nema tu kalkulacija, tipa, dobijemo Irsku, pa bod protiv Portugalije, pa pobijedimo u Azerbejdžanu. Ko nam to garantuje? Dakle, cilj je svih devet bodova, ali vidjećemo šta ćemo uraditi.”, rekao je Stojković na prvoj konferenciji za medije.

Selektor je izabrao igrače za uvodne mečeve u kvalifikacijama. Na spisku se nalazi 30 imena, ali je naglasio da isti predstavlja proširenu listu reprezentativaca.

Odabrani neće imati previše vremena za uigravanje, pošto Srbija 24. marta dočekuje Irsku, a već tri dana kasnije u Beograd stiže Portugalija.

Prva reprezentativna akcija završeva se 30. marta duelom protiv Azerbejdžana u Bakuu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име