Karager Mančester navijači junajteda
Navijači na Old Trafordu / Twitter

Sat vremena smo čekali da se smiri haos na “Old Trafordu”, nakon čega je donijeta odluka se derbi Mančester junajted – Liverpul otkaže.

Navijači su se u velikom broju okupili ispred stadiona protestujući protiv vlasnika kluba – porodice Glejzer.

Inicijalno, protest je počeo zbog Superlige, ali već godinama traje nezadovoljstvo navijača Junajteda kako Amerikanci vode klub. Zbog toga je otišao i direktor Ed Vudvord.

Sve je eskaliralo danas kada su navijači Junajteda upali na stadion izazivajući haos lomnjavom inventara, pirotehnikom i porukama mrženje prema Glejzerima.

U svim incidentima je nažalost bilo i povrijeđenih, a do skoro su i klupski autobusi dva tima još uvijek bili ispred hotela pošto navijači nisu odlazili već su nastavili sa protestima.

Pošto je procijenjeno da je bezbjednost svih pred derbi ugrožena donijeta je odluka da se meč i zvanično odloži!

– Posle razgovora sa policijom, Premijer ligom, lokalnim vlastima i čelnicima kluba, meč između Mančester junajteda i Liverpula je odložen zbog opasnosti od novih nereda. Postoje bezbjednosni rizici, sada moramo da obavimo razgovore sa Premijer ligom kako bismo odredili novi datum za odigravanje utakmice – stoji u saopštenju Junajteda.

U klupskom saopštenju se osuđuje nasilje koje je pred derbi vladalo na stadionu.

– Naši navijači su strastveni po pitanju budućnosti kluba, svjesni smo toga da svako mora da ima slobodu i pravo slobodnog mišljenja, ali na miran način. Jako nam je žao zbog svih problema koji su se dogodili na stadionu i što je ekipa sada izbačena iz ritma, žao nam je i zbog drugih navijača, zaposlenih ljudi u klubu i članova policije koji su dovedeni u opasnsost. Zahvaljujemo se policijskim snagama na podršci koju su nam dali kako bismo razriješili ovu situaciju.

U ovom trenutku je veliki broj pripadnika snaga policije ispred stadiona, na kom je trebao da bude igran derbi, koja pokušava da udalji hulgane od mjesta događaja.

Povodom otkaza derbija svega su se oglasile i dvije klupske legende i bivša fudbalera Juanjteda – Geri Nevil i Roj Kin.

– Porodica Glejzer se bori da ispuni finansijske planove, ali navijači kažu da im je vrijeme isteklo. Moje mišljenje je da će oni zaraditi mnogo ako prodaju klub. Mislim da je pravo vrijeme i da je časno da to učine. Ogromno je nezadovoljstvo među navijačima Junajteda, ali i kod ljubitelja fudbala generalno – rekao je Nevil.

Legenda Junajteda je potom i konkretno optužila američke vlasnike da nemaju nikakve rezultate od dolaska u klub.

– Ako sada pogledate, ovaj stadion izgleda sjajno, ali ako odete iza kulisa, zarđao je i truo. Ako pogledate trening centar, on nije vjerovatno ni među prvih pet u zemlji. Do polufinala Lige šampiona nismo stigli 10 godina, Premijer ligu nismo osvojili osam godina.

Sa Nevilom se saglasio i Roj Kin.

– Ovo je dostiglo tačku ključanja kod navijača Junajteda. Dosta im je! Klub ima najbolje navijače na svijetu i vidjeli smo danas šta oni misle o vlasnicima. Što je dosta – dosta je – rekao je Kin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име