Radovan Pankov najsigurniji kada su u pitanju pasovi

Sinoć je Crvena zvezda odigrala nerješeno sa Milanom u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope, bilo je 2:2 na ”Marakani”, a dan nakon utakmice crveno-bijeli su na svom sajtu objavili statističke podatke vezane za kreiranje Zvezdinih napada, koji su polazili od štoperskog trilinga Milunović-Degenek-Pankov.

”Posebno je primjetna činjenica da gotovo svi napadi našeg tima idu iz poslednje linije koju su sinoć činili Pankov, Milunović i Degenek. Gledajući timsku statistiku, imali smo ubedljivo najviše takozvanih srednjih dodavanja (288), pa potom kratkih (92) i na posletku dugih (34). Sama filozofija po kojoj fudbaleri našeg tima gledaju isključivo ka napadu, se potvrđuje i po statističkim parametrima, jer smo 156 puta poslali loptu ka napred, a svega 67 puta je pas išao u nazad i to u meču protiv evropskog velikana i drugoplasiranog tima italijanskog prvenstva – ekipe Milana.

Apsolutno najsigurniji kada su u pitanju pasovi bio je Radovan Pankov. Sa procentom od 93 posto preciznih dodavanja (41 od 44), iza sebe je ostavio parnjake u odbrani, koji su takođe bili u samom vrhu kada je reč o Crvenoj zvezdi. Milunović je na 85 posto (46 od 54), a Degenek na 80 posto (33 od 41). Milunović je učestvovao u  čak 85 napada našeg tima, Pankov u 70, a Degenek u 64.

Ono što se i očekuje od naših štopera, ali je opet veoma izazovno za njih kada se nađu ispred brze ofanzive Milana su i presječene lopte. Degenek prednjači sa sedam presečenih pasova, Milunović je pet puta to učinio, a Pankov je dva puta predvideo poteze fudbalera Milana. Milunović je čak iz osam duela izašao kao pobjednik, Degenek iz sedam, a Pankov iz šest, što znači da je saradnja naših štopera, uprkos primljenim golovima, bila dobra”, navodi se u analizi na Zvezdinom sajtu.

Postavi odgovor