milinko pantić
Milinko Pantić ostavio je dubok trag u Atletiku iz Madrida.

Srbin u intervjuu za španski As objasnio – kako je to izgledalo kada je dolazio skoro kao anonimus,

“Bez tog skoro. Prije nekoliko dana mi je prijatelj poslao isečke iz španskih novina tih dana, u kojima je pisao da je Atletiko pitao koliko košta Padić iz Panioniosa. Moje prezime niko u Španiji nije znao. I onda sam došao i osvojili smo duplu krunu. To je sudbina. Uvjek kažem da mi fudbal mnogo toga duguje. Nisam ostvario ni 30 odsto mogućnosti. Kao trener ni 10 odsto. Fudbal mi mnogo duguje. To je spektakularan dug. I ovo nije ni preterivanje, ni arogancija”, rekao je Pantić.

“Iz zemlje sam otišao 1991, pre 30 godina. Ja sam stranac u Španiji, Srbiji, svuda. Čak više nego ovde. Bilo je kontakata, ali sam zainteresovan samo za Partizan, moju najveću ljubav posle supruge i ćerki. Bilo je nekih poziva iz Grčke, ali bez konkretne ponude. Imam prednost što govorim grčki. Govorim i španski, ruski, slovenske jezike, malo engleskog i francuskog”, kazao je Pantić.

U svojoj trenerskoj karijeri vodio je drugi tim Atletika, Baku iz Azerbejdžana, kao i Dalijan 2016. godine kada je zadnji put i vodio neku ekipu.

“Po cio dan gledam utakmice. Nedostaje mi posao, da budem na terenu, sa igračima, loptom. Sebe smatram psihički snažnom osobom, ali me hvataju momenti očaja. Kada vidim da sam nešto pogriješio, obučem šuškavac, odem da istrčim 10-12 kilometara i tako sklonim loše misli. Ali, nije lako. Razumem da imamo previše trenera i sada voditi ekipu je kao da dobiješ na lutriji. Imam i dalje veliko samopouzdanje, jer znam šta imam u sebi i niko ne može da mi oduzme tu iluziju”, istakao je Pantić.

14 KOMENTARI

  1. Poštovanje do neba….čovjek koji je dok je igrao za Atletiko Madrid dao 4 gola Barseloni na Nou Campu…neka ponovi to neko od ovih što vrijede preko 100 miliona…

  2. Nadam se da ce mu priziti priliku da se pokaze kao trener, da li je moguce u Partizanu sto mu je zelja, ne znam bas. Mozda mu se posreci

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име