partizan
Fudbalski klub Partizan oglasio se dan nakon ubjedljive pobjede nad Proleterom u Novom Sadu od 4:0 u prvom kolu Superlige.

Klub iz Humske se zvaničnim saopštenjem ogradio od uvredljivih skandiranja svojih pristalica tokom pomenute utakmice.

Saopštenje kluba iz Humske prenosimo u cjelini.

”FK Partizan se ograđuje od grupe ‘navijača’ koji su sinoć na stadionu ‘Karađorđe’ u Novom Sadu, tokom utakmice Proleter – Partizan, pogrdno skandirali i vrijeđali predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Protivimo se političkim parolama i zloupotrebama navijača na stadionima u političke svrhe. Ističemo da nijedan član aktuelne uprave FK Partizan ne bi sebi dozvolio da podrži vrijedjanje institucija države Srbije.

Nije bio organizator jučerašnje utakmice i zato ne može da snosi odgovornost za neprimjereno ponašanje grupe navijača na Zapadnoj tribini. Istovremeno, zahvaljujemo se navijačima na Južnoj tribini i većini gledalaca na Zapadnoj tribini stadiona ‘Karađorđe’ zbog fer i sportskog navijanja i podrške našem timu, koji je na gostujućem terenu, uz odličnu igru, ostvario ubjedljivu pobjedu u prvom kolu Ling Long Super Lige.

 FK Partizan prepoznaje i podržava sve napore Predsjednika Republike i ostalih institucija Države, koji doprinose da se kvalitet fudbala i sporta u našoj zemlji podigne na viši nivo.

Uprava će braniti svoj klub i nikome neće dozvoliti da strahom i uvredama pokuša da oskrnavi državu, sport.

FK Partizan sve predstavnike medija doživljava kao partnere, sa zajedničkim ciljem – informisanje javnosti i armije navijača o svim aktuelnim događajima u našem klubu. Otvoreni smo za svaku dobronamjernu kritiku, protiv smo senzacionalističkih naslova koji ne doprinose stvaranju pozitivne atmosfere i prevazilaženju problema.
Želimo regularnu domaću Ligu, uspješan nastup i ostalih srpskih klubova na Evro sceni, pune tribine sportskih objekata, na kojima će navijači bodriti fudbalere.

Za druge se navija, Partizan se voli!”, navodi se u saopštenju kluba iz Humske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име