Partizan
foto: Starsport

Danas je izašla informacija o ogromnim dugovanjima kluba sa Marakane, a izgleda da za vječitim rivalom ne kaska ni Partizan.

Ekipa iz Humske je u prošlu sezonu ušla sa akumuliranim gubitkom od 3.4430.853.000 dinara što preneseno u eure iznosi frapantnih 29.268.187.

Partizanu su i na kraju prošle sezone prijavili neto gubitak od 6.410.000 eura.

Izvještaj koji je pristigao u APR od strane nezavisnog revizora, svjedoči o dugovanjima koja postoje u klubu kao i rješenjima koja je ekipa Partizana predlagala za izlazak iz dugova.

– Klub je u toku 2019. godine zaključio sporazum o odlaganju plaćanja poreskog duga na 36 mjesečnih rata, po osnovu koga prva rata dospijeva u martu 2021. Partizan je ustupio buduća potraživanja po osnovu sponzorstva, takođe, ima založena buduća potraživanja po osnovu sponzorstva za kredit kod banke. Klub u 2021. kasni u izmirenju dospjelih rata po osnovu kredita. Ukupan iznos potencijalnih obaveza po osnovu sudskih sporova, koji se vode protiv kluba, iznosi 49.566.000 dinara. Pored navedenog, protiv kluba se vodi 46 prekršajnih postupaka, sa propisanom kaznom od 60.000 do dva miliona dinara. Konačan ishod sporova nije trenutno moguće predvidjeti, ali rukovodstvo vjeruje da i ukoliko se ne riješe u korist kluba, neće imati značajne gubitke – napisano je u izvještaju.

U Partizanu kažu imaju rješenje.

– Klub sa određenim sponzorima ima zaključene anekse ugovora o sponzorstvu za naredne godine. U skladu sa strategijom razvoja planirano je povećanje prihoda od markentiških aktivnosti na bazi uspostavljanja saradnje sa novim sponzorima, povećanje prihoda od prodaje prava na registraciju igrača i kao rezultat investiranja u fudbalere i njihove dalje prodaje – oglasili su se iz Humske.

Posle Crvene Zvezde koja takođe ima vrtoglava dugovanja vidjeli smo da ništa bolje nije ni u taboru crno-bijelih.

Srpski fudbal izgleda nikako ne može da se izbori sa stigmom koja ga prati, ako ništa vječiti rivali će pored broja titula izgleda brojati i dugove.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име