Peres
Florentino Peres
Florentino Peres, direktor Real Madrida kazao je na sastanku sa akcionarima kluba, da ideja o fudbalskoj Superligi i dalje živi, i da priča nije gotova.

„Superliga je sloboda. Zbog pandemije smo pokušali da promijenimo dinamiku fudbala kako ne bi umro. Superliga je sloboda, transparentnost, finansijski fer-plej i solidarnost. To je projekat koji će konačno zaštititi finansijski fer-plej i time spriječiti klubove da dobiju veliku finansijsku podršku”, rekao je Peres.

Direktor Reala i dalje tvrdi da je koncept Lige šampiona pogrešan.

“Podaci nam govore da se mladi ljudi udaljavaju od fudbala, gubimo navijače. Format Lige šampiona ne bi trebalo da postoji: Ajaks je, pošto je stigao do polufinala, bio primoran da igra preliminarni meč sljedeće godine. Superliga će biti otvorena za promjene u bilo kom trenutku. Veliki klubovi u Evropi imaju odgovornost da razmišljaju o budućnosti fudbala.

Mi, a ne UEFA, snosimo sve operativne troškove i rizike, a 12 najvažnijih klubova proglasilo je Superligu i osnovalo udruženje. UEFA je ispričala lažnu priču”, nastavio je on.

Real, Barselona i Juventus nisu potpuno odustali, niti zvanično objavili da odustaju, za razliku od engleskih i španskih “superligaša”.

“Prijetnje i pritisci nisu uticali na tri kluba, koji rade na tome da fudbal nastavi da interesuje nove generacije. U svakom slučaju, moram da podsjetim UEFA ko je Real Madrid. To je najuspješniji klub u istoriji, koji je pazio na tradiciju fudbala uvijek kada je bio u opasnosti.

Ne može predsjednik UEFA da vrijeđa predsjednika takvog kluba. Ono što je još važnije jeste činjenica da je špansko pravosuđe presudilo da ne smijemo i da ne možemo da snosimo nikakve posljedice osnivanja Superlige. To je legalna ideja, to je sloboda”, kazao je Peres.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име