piksi
Dragan Stojković Piksi – selektor reprezentacije Srbije boravio je danas u Nišu, gdje je od predsjednika Opštine Bratislava Vučkovića saznao za inicijativu koja mu je izazvala ”lavinu” emocija –  da stadion ”Čair” ponese Piksijevo ime.

Nakon tog saznanja, Piksi nije mogao da sakrije suze.

”Naježio sam se, najiskrenije. Nisam očekivao i zato je ta reakcija bila toliko emotivna. Mene nije sramota da zaplačem kada sam srećan. Prije svega iz razloga što taj stadion, cio taj dio grada Čair, doživljavam kao svoj. Možda ću zvučati prepotentno, ali je tako. Tu su bili moji počeci, prvi fudbalski koraci, prve pobjede…

To parče terena ne može da se poredi ni sa Vemblijem, ni sa Nou Kampom, Bernabeuom, San Sirom… ni sa jednim stadionom na svijetu. To parče trave je nešto što će mi zauvjek ostati u prelijepoj uspomeni, što će me pratiti cijelog života.

I sama pomisao da jedan takav objekat sjutra treba da se zove po mom imenu, i to za života, je nešto neprocjenjivo. Osjećaj koji je apsolutno nemoguće opisati. Ponoviću ono što sam rekao gradonačelnici Niša, smatram da nisam ja toliko veći od drugih, niti sam važniji od ljudi koji su isto puno učinili za ovaj grad i za FK Radnički.” rekao je Piksi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име