Poketino
Poketino
Maursio Poketino, talentovani argentinski trener, ima možda i najteži posao na svijetu, jer trenira PSŽ tim koji je krcat super zvijezdama.

Argentinac je u intervjuu za “L'ekip” govorio kako se snalazi u toj ulozi, kako se bori visokim očekivanjima.

“Očekivanja stvorena ovog ljeta znače da i prije početka utakmice morate da pobijedite sa 5:0. A ako nakon deset minuta igre i dalje nemate 3:0 – kakvo razočarenje! Mislim da je ovo greška. U fudbalu obaveza ne postoji, svaki rival ima kvalitete i zna da zakomplikuje”, kazao je Poketino.

I pored velikog broja zvijezda sa jedne strane, i super talentovanih fudbalera sa druge, PSŽ ima problema kao ekipa da se na sve to privikne.

“Kada se pogledaju talenti, imena koja su u klubu, to nikada ranije bilo. Niko nema iskustva, mi smo prvi koji to proživljavamo. Niko nema iskustva kako se upravlja takvim timom, kakvu filozofiju igre zahtjevaju takvi igrači. Zato moramo da se prilagodimo, u skladu sa onim što igrači osjećaju”, kazao je on

Argentinac je naglasio da igrači PSŽ-a nisu samo fudbaleri…

“Ne smijemo da zaboravimo da u našim rukama imamo najbolje igrače na svijetu, ali i njihove porodice, njihove medijske krugove, njihove navijače. Nije lako… Okruženje često tjera igrača da vjeruje da ima samo prava, a da nema obaveze. Kada ravnoteža nije u redu, tu počinje problem”, kazao je Poketino.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име