Portugalci
Portugal / Twitter

Po svemu prikazanom na terenu danas u Mariboru mladi Španci su zaslužili da prođu dalje, ali nisu, pa će se tako Portugalci ići u borbu za trofej.

Španci su danas prikazali daleko bolji fudbal. Djelovalo je da Portugalci ne mogu da im daju gol da se igra još tri dana, ali jedna greška je odlučila utakmicu.

“Crvena furija” je bila veoma dominantna. Već od starta utakmice je Brahim Dijaz nagovijestio u kom smjeru će se odvijati utakmica. Kroz konstantan pritisak Španaca i defanzivu Portugala.

Posebno je dominacija Španije bila izražena od početka drugog dijela igre sve do 65. minuta. Ređali su se napadi i prilike ispred gola Portugala.

Mark Kukurelja je pogodio stativu, dobre šanse su imali i Horhe Kuenka, pomenuti Dijaz, zatim Havi Puado. No, španski igrači zaista nisu imali ni sreće danas.

Kada je selektor Portugala vidio kako mu ekipa igre momentalno je izvršio tri izmjene kako bi promijenio tok utakmice što mu se na kraju i isplatilo.

Ključan detalj se desio u 80. minutu. Napad Portugala je tekao po lijevoj strani terena. Fabio Vijera je želio da centrira, lopta je zakačila Horhea Kuenku i od prečke se odbila u gol.

Probavala je “crvena furija” u završnici utakmice da napadima uvede meč u produžetke, ali joj to večeras nije pošlo za rukom.

Portugalci će čekati večeras oko 23 časa da saznaju protivnika u finalu što će riješiti duel Holandije i Njemačke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име