Predsjednik Gravina: Radimo na tome da se vratimo fudbalu

148
492
Gabrijel Gravina, predsjednik Fudbalskog saveza Italije, istakao je da se sezona jednostavno mora završiti i da će cijeli sistem imati koristi od toga.

“Kažem to jednom zauvijek, prvenstvo mora da se zavši i ima vremena za to. Vlada, liga, Savez, ljekari, zajedno ćemo odlučiti, odgovorno. Cijeli naš sistem imao bi koristi od ponovnog pokretanja prvenstva.” – kazao je prvi čovjek Saveza za italijansku La Republiku.

Italija je, usled pandemije COVID-19 među prvima obustavila takmičenje.

“Poštujem nauku, ali ne mogu da se odreknem. Radimo na tome da se vratimo fudbalu, ali ne i kada. Kada se Italija vrati životu i kada budu stvoreni uslovi, tada će se vratiti i fudbal” – izjavio je Gravina.

U Savezu razmišljaju i o načinu nastavka sezone, a Gravina smatra da je nemoguće da se utakmice igraju u samo jednom gradu, ali da postoji mogućnost izmještanja fudbala sa sjevera Italije.

“Moguće je prvenstvo bez utakmica na sjeveru, ali ne samo u jednom gradu. Možemo da igramo 10 utakmica na jednom terenu tokom vikenda. Takođe, potrebno nam je 20 sportskih centara” – kazao je predsjednik Gravina.

Na kraju je rekao, da su neki klubovi upozorili da bi otkazivanje sezone pokrenulo niz sporova. Još jednom je naglasio da rok za nastavak sezone nije određen, već da je stav Saveza da će se “ići pod ruku” sa ostalim zemljama Evrope.

148 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име