Barselona i zvanično predstavila Ćavija

1
19
Ćavi
foto: FCB/Printscreen
Fudbalski klub Barselona danas je i zvanično predstavila novog trenera – Ćavija Ernandesa!

On je rekao da ga je Barselona do sada već dva puta kontaktirala, ali da je poziv prihvatio tek kada je bio u potpunosti spreman.

„Zvali su me već dva puta, tada sam mislio da je rano. Nijesam bio spreman za trenerski posao kao sada, sada je vrijeme za najveći izazov moje karijere. Povratak u Barselonu je bio san i za moju porodicu. Sada je vrijeme da uživamo u radu i utakmicama. Cilj je ucek borba za titule. Danas je mojoj ženi rođendan, dala mi je veliki poklon, ovo će nam svima promijeniti živote. Ništa se ne mijenja, želim da imamo loptu, da se držimo glavne ideje, da vršimo pritisak, da budemo srećni dok igramo, ali moramo da vratimo igračima neke od tih stvari koje čine Barsin DNK. Imamo tim sačinjen od mnogo mladih igrača koji imaju svetlu budućnost“, rekao je Ćavi.

On dodaje da će od igrača tražiti da pruže maksimum, ali i to da će uvijek biti na raspolaganju svim igračima.

„Prednost je kada dođeš da radiš u klubu koji poznaješ, kada možeš da procijeniš šta je u glavama igrača. Znam kakve ću uslove, zahtjeve i okolnosti imati pred sobom. Situacija je komplikovana i moraćmo da se držimo zajedno. Ono što želim da kažem igračima je da sam tu da im pomognem. To će biti moja prva poruka. Zahtijevaću mnogo. Sve. Svakako će biti prednost što neke od njih, poput Ter Štegena, Pikea, Albe, Busketsa i Roberta, poznajem. Znam gdje treba da ih pritisnem i znam sve njihove slabe tačke“, zaključio je Ćavi.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име