PREKID PENZIJE: “Igraću i za džabe, samo me pozovite!”

0
59
Penzije
Foto: France football

Prekid penzije legendarnog reprezentativca Francuske došao je kao grom iz vedra neba, posebno nakon saopštenja da mu novac nije važan.

Nagli povratak u aktivni fudbal Đibril Sise obrazlaže time da je postao svjestan da mu trebaju samo četiri gola kako bi stigao do 100 postignutih u Francuskoj prvoj ligi (Ligi 1).

Igrajući za Okser, Marselj i Bastiju postigao je 96 pogodaka.

Prilikom gostovanja na francuskoj televiziji “Kanal plus” priznao je da i dan-danas razmišlja o tome i da žali što nije došao do jubilarnog broja pogodaka. Zato se otvoreno nudi klubovima, igraće za džabe.

“Želio sam da igram još dvije godine, jer sam ja golgeter, prava “devetka”. Još četiri gola mi fali do 100 u Francuskoj. Ako postoji klub koji je zainteresovan, neka mi se javi, spreman sam da igram besplatno. Kad me neko pita da li se sjećam nekog gola, odmah se sjetim da mi četiri fale do 100. Zvuči ludo, znam, ali je to moja opsesija”, rekao je Sise.

Sise je osim u Francuskoj, gde je pored prvoligaša nastupao i za niželigaški Sen Pjeroa, u čijem dresu se nije upisao u strijelce, igrao i u inostranstvu – za Liverpul, Marselj, Sanderlend, Panatinaikos, Lacio, KPR, Al Garafu, Krasnodar, Iverdon, a karijeru je završio u američkom klubu Panatinaikos Čikago, koji nije član MLS lige.

Prije najave penzije, trenutne, Sise je igrao konstantno i završio je karijeru u 41. godini života.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име