Premijer liga – kraj sezone do kraja juna?

6
140

U petak će se sastati čelnici fudbalske Premijer lige i predstavnici klubova, kako bi odlučili o nastavku takmičenja, koje je prekinuto sredinom marta usled pandemije korona virusa.

Klubovi bi više voljeli da se liga okonča nego da se poništi, ali problem može biti taj što desetinama igrača prestaju pozajmice ili se okončavaju ugovori 30. juna. Ovi igrači će biti slobodni iako se do tada ne završi prvenstvo i pored preporuke Međunarodne fudbalske federacije da svi ugovori koji su pred istekom mogu biti produženi do kraja nacionalnih liga.

Većini klubova je do kraja ostalo 9 kola, a Liverpul je ubjedljivo prvi na tabeli sa 25 bodova prednosti, i gotovo sigurno će biti šampion, sem ukoliko se sezona ne poništi.

Pored ugovora igrača, problem su i ugovori sa raznim sponzorima. Tako bi Liverpul na kraju sezone trebalo da dobije novog proizvođača sportske opreme. Umjesto Nju Balansa “oblačiće” ih kompanija Najki. Votford i Njukasl takođe mijenjaju opremu.

Određivanje roka za kraj sezone poseban problem bi napravilo klubovima koji su u konkurenciji za ulazak u viši, odnosno niži rang.

Postoji predlog da se prve dvije ekipe iz Čempionšipa, a to su Lids i Vest Bromvič Albion, plasiraju u Premijer ligu, tako da od iduće sezone ona broji 22 kluba- javlja BBC.

Ukoliko bi bilo tako odlučeno nastao bi problem u nižim ligama jer bi se poremetila ravnoteža u broju učesnika.

6 KOMENTARA

  1. Sve lige treba ponistiti, niko da ne ispada, dodati po dva kluba iz druge lige i to je to.
    Trenutan plasman da se vodi za Evropu i to je to.
    Pa sledece sezone ko sta ponese.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име