OFK Titograd izdao saopštenje za javnost
FB: OFK Titograd
Fudbaleri OFK Titograda trebali su da počnu pripreme za nastavak novog šampionata ali problemi u klubu su izašli na površinu. Igrači su nezadovoljni zbog neisplaćenih zarada pa su stupili u štrajk, nedugo zatim OFK Titograd je izdao saopštenje za javnost.

U OFK Titogradu situacija nije idealna, jasno je nakon jučerašnjih dešavanja. Klub je prvi dio šampionata završio na 9. mjestu sa 17 bodova i nalazi se u opasnoj zoni. Iskusni strateg Nikola Peco Rakojević preuzeo je klub koji se orjentisao na mlade igrače i ovakav epilog je potpuno razumljiv ali sigurno je da će nastavak sezone biti veliki izazov za nikšićkog trenera.

U nastavku prenosimo saopštenje za javnost OFK Titograda koje je objavljeno na zvaničnom sajtu kluba:

  • Radi istinog i potpunog informisanja javnosti želimo da saopštimo da su danas igrači našeg kluba odbili da počnu sa treninzima, zbog tri neisplaćene nadoknade. Kao što smo i u maju mjesecu saopštili, tako i sada ponavljamo da je kovid 19, potpuno poremetio sva tržišta, uključujući i fudbalsko. 
  • Titograd je tržišno orjentisan klub i jedini koji nema donacija. Podmlađivanje ekipe je došlo kao posljedica želje da se stvori ekonomski održiv projekat zbog aktuelne situacije sa kovidom 19, a u skladu sa potrebama fudbalskog tržišta. U toku avgusta i septembra imali smo pregovore u odmakloj fazi za četiri naša mlada igrača, ali na žalost ni jedan transfer nije realizovan. To što nije, ne znači da i neće biti.
  • Nadalje, Titograd se tokom aprila mjeseca obratio IRF-u, za odobravanje kredita u iznosu tromjesečnih nadoknada i to poslije javnog obraćanja tadašnjeg premijera da se svi kojima je ugroženo poslovanje mogu obratiti IRF-u, za kreditiranje u iznosu tri mjesečne nadoknade.Ni do danas nijesmo dobili odgovor od IRF-a. 
  • Takođe smo se obraćali i bankama za odobravanje kredita za likvidnost, no i kod njih smo nailazili na zatvorena vrata. Čitava crnogorska javnost upoznata da je bankarski sektor za prvih devet mjeseci 2020. godine ostvario dobit od preko 25 miliona eura i to u eri od najžešće svjetske ekonomske krize u zadnjih 100 godina. Za razliku od drugih klubova u Crnoj Gori, pa čak i trećeligaških, naš klub nema donacija koje bi omogućavale normalno funkcionisanje kluba, već smo isključivo tržišno orjentisani, te se i može očekivati da dolazi do kašnjenja u redovnim isplatama, što nikada nismo sakrili. Ono što je mnogo važnije od toga je, da naš klub nikada nikome nije ostao ni jedan cent dužan.
  • Skrećemo pažnju da smo jedini klub u Prvoj i Drugoj fudbalskoj ligi Crne Gore koji nema plaćenog koordinatora mlađih selekcija u ovoj sezoni od strane FSCG. Ni jedan igrač nije napustio OFK Titograd ni u ovom, a ni u ranijim prelaznim rokovima zbog kašnjenja u isplatama, već za to što su odlazili za mnogo bolje uslove, ili nisu bili u planovima stručnog štaba. Prije bi rekli da su svi problemi OFK Titograda, ti da klub ne kuburi sa bonus igračima ispod 21 godine, koji su obavezni da igraju prema propozicijama FSCG. 
  • Hvala na saopštenju pojedinim dnevnim novinama i njihovim portalima, ali mi ne želimo na ovaj način da skrećemo pažnju javnosti. Na žalost, u sjenci ovakvih događaja ostaju oni mnogo važniji, a to je, da je OFK Titograd u šest mlađih uzrasnih katregorija ostvario fenomenalne rezultate i gotovo u svakoj kategoriji, mimo kadeta, koji su pri tom dvije godine mlađi od uzrasta koji može da igra za kadete, ili prvi, ili na diobi prvog mjesta.
  • Potpuno je jasno zašto Crna Gora, ni fudbalski, a i na svaki drugi način ne može da ide naprijed. Na žalost, ovdje se samo pišu loše ili negativne stvari, a niko se ne bavi onim pozitivnim promjerima koji su budućnost Crne Gore. Ovaj tekst o neisplaćenim nadoknadama je još jedan dokaz u prilog ovojh našoj tvrdnji.
  • Sigurni smo, da smo na jaslama opštine, države i FSCG, ovakvih problema sa kašnjenjima isplata ne bismo imali. Na kraju, zahvaljujemo svim zaposlenim u OFK Titogradu, svim trenerima kao i igračkom kadru na strpljenju koje pokazuju u ovakvoj situaciji iz koje ćemo svi zajedno izaći mnogo jači. Ovo saopštenje završavamo jednom starom poslovicom koja kaže: ako te većina ljudi ne razumije, vjerovatno si na pravom putu.

Vjerovatno ćemo u narednih par dana imati još neko saopštenje iz kluba.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име