Robert Prosinečki
Legendarni fudbaler Crvene zvezde, Robert Prosinečki, uvijek je inspirativan i prepun anegdota.

Iskren, britkog jezika, duhovit, Prosinečki često donese mnoge zanimljive izjave, pa čak i onda kada se radi o nekim dobro poznatim temama.

Na pitanje kako je otišao u Zvezdu, Prosinečki za “Indeks” odgovara vrlo duhovito.

-Autom. Ha, ha. Došao sam tamo na probu, ljudi često izbjegavaju takve stvari. Oni su znali da postoji neki klinac koji nije loš, ali nisu znali zašto odlazi iz Dinama. Došao sam tamo na probu i nakon četiri godine sam igrao jako uspješno za taj klub. Teško da će se ponoviti uspjeh koji je Zvezda napravila – rekao je Prosinečki.

Na pitanje da li ga je neki igrač činio boljim fudbalerom, Prosinečki izdvaja jednog saigrača upravo iz te ekipe Zvezde. A, kako i ne bi, kada su bili istinski šampioni?

-Moram da pričam o Crvenoj zvezdi jer mislim da se na ovom području više neće napraviti takva generacija. Gradila se četiri godine. Sad da ja pričam o (Dejanu) Savićeviću… Mislim da je on jedan od najvećih genija koje sam ja vidio u fudbalu, a igrao sam i sa brazilskim Ronaldom. Ta generacija je bila jako dobra, na kraju su svi igrali u najvećim klubovima svijeta – kaže Prosinečki i dodaje:

-Tu sam se osjećao jako dobro. Kad sam došao u Real Madrid, bila je to ekipa koja je na kraju. Tad si mogao da imaš tri stranca. Bilo je tu puno kvaliteta pa smo napravili veliki uspjeh, a bila je jaka i reprezentacija kad sam igrao u njoj.

Prosinečki je bio upitan kakav je odnos imao sa Radomirom Antićem, nekadašnjim selektorom Srbije s kojim je 90-ih imao priliku da sarađuje u Španiji.

-On me je zvao u Ovijedo i vratio me u ritam da budem pravi. Radomir je jedan od retkih trenera koji je vodio sve one klubove koje je vodio – rekao je Prosinečki, aludirajući na činjenicu da je Antić jedini trener u istoriji koji je vodio i Real Madrid i Barselonu i Atletiko Madrid.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име