prvak
Roj Makaj / Twitter

Svakodnevno poznati profesionalni sportisti objavljuju svoje rutinale i zdrave navike, ali među njima postoje i oni koji krše sva pravila, a idalje postižu velike rezultate.

Nekadašnji prvak Njemačke, Roj Makaj, govorio je o svojim igračkim navikama iz vremena u kojem je boravio u Bajernu, te tom prilikom otkrio jednu jako zanimljivu stvar.

Makaj je tokom 17-godišnje profesionalne karijere na 310 642 zvanične utakmice postigao 310 golova.

A njegov tajni recept je pivo.

-Kada sam igrao za Bajern, često smo pili jedno ili dva pšenična piva u autobusu posle utakmica. Danas to nije baš u skladu sa ponašanjem profesionalnog fudbalera, ali tada je to jednostavno bio dio sporta – kaže Roj.

Osim toga, bivši fudbaler se dotakao i nove mlade zvijezde, Erlinga Halanda, te iznio niz pohvala na račun napadača Borusije.

Moje mišljenje je da je on najbolji mladi napadač na svijetu. Ako neko tako konstantno daje golove, onda je jasno da ga čeka sjajna budućnost.

Makaj je tokom svoje karijere igrao za Vitese, Tenerife, Deportivo, Bajern i Fejnord, a bio je i prvak Njemačke i Španije.

Dva puta je osvojio “Zlatnu kopačku”, i sve to na zdravlje pivu.

1 KOMENTAR

  1. Ne smatram to nekim vecim problemom, prosto imali su naviku da se opustaju posle meca i sto da ne? … Ritual treba imati ma kakav god da je, a ovaj je rekao bi i zdrav. 😄

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име