Prema navodima medija, Barselona će preimenovati Kamp Nou, prvi put od njegovog otvaranja 1957. Prodaće kultna prava na titulu stadiona u svrhu prikupljanja novca za borbu protiv korona virusa. I to na godinu dana.

Otkada je otvoren Kamp Nou, sa 99 354 mjesta, naziv nikada nije mijenjan. Ali čelnici kluba su spremni da prekinu tradiciju da bi pomogli u borbi protiv nevidljive nemani, koja je zaustavila sport širom svijeta.

“Prihodi će se koristiti za finansiranje istraživačkih projekata i u borbi protiv pandemije širom svijeta”, rekli su Katalonci.

“Fudbalski klub Barselona i fondacija smatraju da je u ovom trenutku krize veoma važno da institucija iskoristi sve svoje resurse u borbi protiv pandemije a i posledica koje nas tek čekaju.”

Potpresjednik Barselone, Đordi Kardoner istakao je:

“Jako smo srećni što smo pokrenuli ovu inicijativu, koja nudi nešto kao što je naziv našeg stadiona. Tako da se mogu pridružiti sve institucije, organizacije i preduzeća. Njihova ulaganja biće korišćena za finansiranje istraživačkih projekata o bolesti i projekata koji rade na iskorijenjavanju ili smanjivanju efekata pandemije.”

Svi smo upoznati sa činjenicom koliko ćemo imati posledica nakon ove krize, zbog toga je jako važno da svi zajedno učestvujemo u borbi protiv pandemije, poručio je Kardoner.

43 KOMENTARA

  1. Ideja je bila da se ime promijeni 2024 i da se renovira stadion . Sjajno je sto je uprava Barse odlucila da zbog vecih ciljeva zaboravi sve to i pomogne . Svaka im cast.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име