Hakimi
Alessandro Garofalo/Achraf Hakimi/REUTERS via Guliver image

Kada je Mauricio Poketino dolazio u Pari Sen Žermen kao rak-ranu tima je označio poziciju desnog beka. Čuli su argentinskog stručnjaka čelnici kluba koji su spremni da odriješe kesu za šampiona Serije A sa Interom – Ašrafa Hakimija.

Već duže vrijeme se vode pregovori dvije strane, ali je pitanje samo minuta kada će konačan dogovor biti sklopljen i objelodanjen.

Konačno je probijena barijera u pregovorima dva kluba pošto Inter nedeljama nije želio da odustane od traženih 80.000.000 evra, međutim Pari Sen Žermen je uspio da pronađe formulu za konačan dogovor.

Naime, “sveci” su za marokanskog fudbalera spremni da odmah plate 68.000.000 evra plus bonuse koji će zavisiti kako od učinka igrača tako i od timskih.

To bi cifru približilo do 80.000.000 evra, a Inter je svjestan da će morati malo da spusti zahtjeve jer će bolju ponudu za Hakimija teško dobiti…

Istina, i Čelsi je htio Hakimija, ali je šampion Evrope od starta nudio znatno manje novca uz nekoga od igrača koji se već duže vrijeme nalaze na meti Intera poput Markosa Alonsa i Emersona.

Ipak, Interu je neophodniji novac kako bi sanirao tešku finansijsku situaciju. Uz to i sam Hakimi bi prije u Pariz nego u London pošto se odavno dogovorio sa Pari Sen Žermenom oko ličnih uslova.

Dobiće tako Poketino ogromno pojačanje uz desnu aut-liniju pošto je Alesandro Florenci vraćen nazad Romi (nije iskorišćena mogučnost da se otkupi za 9.000.000 evra), a tu je još i mladi Kolin Dagba.

Pominjalo se da bi Pari Sen Žermen mogao da dovede i Emersona (na kraju otišao u Barselonu), međutim procijenjeno je da je Hakimi taj.

Čeka se još samo zvanična potvrda, ali nema sumnje da će Marokanac posle Žoržinja Vajnalduma biti drugo pojačanje vicešampiona Francuske u narednoj sezoni.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име