Radomir Antić
Izvor: Facebook

Prošlo je godinu dana od kada je u vječnost otišao Radomir Antić – Mister.

Danas se navršava tačno godinu dana od kada je preminuo čuveni srpski fudbalski stručnjak, Radomir Antić.

Čuveni Mister je preminuo 6. aprila 2020. godine u Madridu u 72. godini nakon kraće bolesti. U svojoj bogatoj igračkoj i trenerskoj karijeri postigao je velike uspjehe, a kao selektor reprezentacije ispisao je važne stranice srpske fudbalske istorije.

Na godišnjicu odlaska u legendu nekadašnjeg proslavljenog selektora “Orlova”, podsjetio je i Fudbalski savez Srbije na društvenim mrežama.

Antić je bio trener Saragose, Ovijeda, Reala, Aletika i Barselone i selektor Srbije, koju je odveo na Munijdal u Južnu Afriku, a trenirao je i klubove u Kini.

Svoju igračku karijeru je započeo u Užicu, u ekipi Slobode 1967. godine. Godinu dana kasnije se preselio u Beograd, da bi obukao dres Partizana, kluba koji mu je ostao u srcu do posljednjeg dana. Karijeru je gradio i u inostranstvu, prvo u Fenerbahčeu, pa u Saragosi, da bi je 1984. završio u Lutonu.

Između igračke i trenerske karijere nije prošla ni godina dana, kada je kao pomoćni trener sjeo na klupu voljenog kluba – beogradskog Partizana 1985. godine.

Kao igrač Radomir Antić je 1976. godine osvojio titulu prvaka Jugoslavije sa Partizanom, a sa crno-bijelima je kao trener prvenstvo Jugoslavije osvajao dva puta uzastopno i to 1986. i 1987. godine, dok je sa Atletikom 1996. osvojio “duplu krunu” što niko prije njega nije uspio na “Vinsente Kalderonu”.

Čuvenog srpskog stručnjaka u svijetu fudbala pamte i po tome što je jedini trener u istoriji koji je vodio sva tri velikana iz Španije, ekipe Real Madrida, Atletika i Barselone.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име