Radulović
FSCG: Radulović
Miodrag Radulović, selektor Crne Gore najavio je na zvaničnom presu da Crna Gora ide na pobjedu protiv Norveške i da

Selektor “hrabrih sokolova” želi da iskoristi momentum.

“Imamo dvije pobjede, idemo i na treću. Želimo da iskoristimo ovaj momenat, to što imamo samopouzdanje, što se ekipa podigla poslije dvije pobjede, što imamo kvalitet. Imamo neke naše ciljeve i snove, koje nam niko ne može oduzeti, a ako želimo da ih ispunimo moramo da budemo bolji od najmanje dvije ekipe, koje su favoriti. Uz poštovanje prema rivalu, mi sjutra možemo praktično da eliminišemo jednog od njih”, kazao je Radulović.

Norveška dolazi predvođena jednim od najboljih napadača i najtraženijih fudbalera Erlingom Halandom. Međutim dolaze i poslije ubijedljivog poraza kući od Turske, u kojem su Čalhanoglu i drugovi bez problema slavili sa 3:0.

Naš selektor je prokometarisao i izjavu svog norveškog kolege Stala Solbakena, koji je utakmicu sa našom reprezentacijom najavio kao prvo “malo finale”.

Radulović vjeruje da je u pitanju “trik” ali i svojevrstan pritisak na sudije.

“Te riječi će nas dodatno motivisati. Ne može se igrati finale, nakon dvije utakmice. Te riječi su, možda, upućene i sudijama, da ih malo pripaze. To su ‘igrice’, to su zamke, nećemo nasjesti na to”, prokomentarisao je krakto naš selektor.

Naravno i svjetsku i domaću javnost zanima samo jedna stvar – Kako zaustaviti Erlinga Halanda.

Naš selektor je i na to imao jasan samouvjeren stav.

Radulović smatra da mnogo više problema će imati Solbaken da izađe na kraj sa našim reprezentativcima, nego on sa Halandom.

“Ne bih previše pažnje pridavao Halandu, mislim da moj kolega Solbaken ima veće glavobolje od mene u ovom trenutku – kako da zaustavi Jovetića, Đurđevića, Marušića, kako da Haland izađe na kraj sa Savićem” kazao je on.

Naš selektor je ipak kazao da je u pitanju vanserijski talenat koji posjeduje napadač Borusije Dortmund.

“Jasno je da riječ o neobično talentovanom igraču, ali uz njega tu su i momci koji igraju u velikim klubovima, kao što su Lajpcig, Arsenal, Galatasaraj, Seltik… i na visokom nivou. Jasno je i da su naše šanse da napravimo ono što želimo ako zaustavimo distribuciju lopte iz sredine terena ka njihovim napadačima”.

Radulović je na kraju komentarisao i igre Uroša Đurđevića koji se po svemu viđenom odlično uklopio u njegov sistem, posebno sa Stevanom Jovetićem.

“Pričali smo sa njim od prvog dana i rekli mu da se ne opterećuje golovima. On je uradio veliki posao u prva dva meča, vidi se sve na terenu, a ja bih, a i on siguran sam, potpisao da rezultat bude kao u prva dva meča, ko god da bude strijelac”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име