Rašford
Twitter: Rašford
Markus Rašford, fudbaler Mančester Junajteda i engleski reprezentativac se izvinuo naciji zbog promašenog penala u finalu Evropskog prvenstva.

Međutim mladi napadač je rekao i da se “nikada neće izvinuti za ono što jeste”.

Razlog za emotivno obraćanje naciji je što su Rašford, Sako i Sančo na meti rasističkog zlostavljanja na društvenim mrežama.

Njihove stranice na društveni mrežama su bile preplavljene emotikonima rasističkih insinuacija, i morala je da reaguje krovna kuća englsekog fudbalskog saveza (FA).

“Mogu da kritikujem svoj nastup tokom cijelog dana. Moj šut nije bio dovoljno dobar, ali nikada se neću izviniti zbog toga ko sam i odakle sam došao”, napisao je Rašford.

On je kazao da su svi saigrači stali iza njih, kao i mnogi navijači i da je njihov odnos “neraskidiva veza”.

“Osjećao sam se kao da sam iznevjerio saigrače. Osećao sam se kao da sam iznevjerio sve. Želio sam da doprinesem timu. Mogu da šutiram penale i u snu, pa zašto ne bih i u finalu. 55 godina. 1 penal. Istorija. Žao mi je.

Iako nastavljam da se izvinjavam, želim da poručim mojim saigračima. Izgrađeno je bratstvo koje je neraskidivo. Vaš uspjeh je moj uspjeh. Vaši neuspjesi su i moji. Ja sam Markus Rašford, 23-godišnji crnac iz Vitingtona i Vitenšejva, Južni Mančester. Ako nemam ništa drugo, imam to. Za sve ljubazne poruke hvala. Vratiću se jači. Vratićemo se jači”, napisao je fudbaler Junajteda.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име