Markus Rašford
Michael Regan/Marcus Rashford/Reuters via Guliver image
Nedavno se mladi engleski fudbaler Markus Rašford našao na uglednoj listi Tajmsa “Sledećih 100 najuticajnih ljudi”. Humanitarni rad i razne akcije za siromašne na ostrvu, izdvojile su fudbalera Mančester junajteda, o čemu je govorio i Luis Hamilton.

Legendarni vozač Formule 1, smatra da Rašfordov poduhvat u borbi protiv gladi među djecom “zaista inspiriše”.

-Prošlog juna je u svojoj kampanji svima poručio – ja znam kako je biti gladan. Time što se zauzeo za one koji su u društvu najranjiviji i što koristi svoj uticaj za pozitivne promjene, Markus je inspirisao mnoge druge da mu se pridruže u ovoj misiji i postavio se kao uzor. U godini koja je pokazala kolika je snaga zajedništva, on je bio pokretačka sila koja je ujedinila ljude u pokušaju da nijedno dijete ne bude gladno. Njegova odlučnost i upornost zaista inspiriše i veoma se radujem svemu što će doći iz njegovog rada-, poručio je Luis Hamilton.

Naime, Rašford se borio da siromašna djeca i tokom ljetnjeg raspusta u školama dobijaju bar jedan topao obrok tokom dana, a britanska vlada je na kraju usvojila njegov predlog.

Podršku je i tada dobio sa brojnih strana, sada je stigla i od Hamiltona, koji je tokom godine nastavio svoju borbu za rasnu i svaku drugu vrstu ravnopravnosti, te je na Tajmsovoj listi „100 najuticajnijih ljudi“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име