Real
Martin Edegord / Twitter

Prema najnovijim informacijama, Real Madrid je poručio londonskom Arsenalu da je spreman da im proda mladog Martina Edegorda ali za sumu ne manju od 40 miliona funti.

Norveški internacionalac je prošlu polusezonu proveo na pozajmici upravo u Arsenalu, postigao je jedan pogodak, upisao dvije asistencije na 14 mečeva i oduševio Mikela Artetu i navijače Arsenala. Upravo zbog toga, Arteta i čelnici iz Londona bi sada željeli da potpišu trajni ugovor sa 23-godišnjim Edegordom.

Sa jedne strane, u Madridu i dalje smatraju Martina Edegorda bitnim igračem pred kojim je svijetla budućnost, ali je malo vjerovatno da bi bio starter i imao ozbiljniju minutažu u sezoni pred nama. Upravo zbog toga, i Edegordu odlazak ne bi teško pao, jer je u godinama kada želi da bude starter i provede što više vremena na terenu.

U naredne dvije nedelje sve će biti poznato, Arsenalu bi eventualno odgovarala još jedna pozajmica – ali Real Madrid nije za takvu opciju. Usled pandemije virusa koja je znatno uticala na kasu Madriđana, puno bi im značila novčana injekcija eventualnim transferom Edegorda u Arsenal.

Sa druge strane, Arteta barata ograničenim i ne tako velikim budžetom. Vrlo je vjerovatno da bi klub prvo morao nekog da proda, pa tek onda da krene u ofanzivu za transfer Edegorda.

Od igrača koji bi mogli da napuste Arsenal ovog ljeta spominju se Hektor Beljerin i Granit Čaka, od kojih bi londonski klub mogao da prihoduje solidnu svotu novca.

Premijer liga počinje 13. avgusta, i ostaje da vidimo da li će do tada biti realizovan transfer Martina Edegorda u Arsenal.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име