Real
Izvor: Instagram

Odlaskom Zinedina Zidana sa klupe tima, Real Madrid je u konstantnoj potrazi za trenerom. Iako su u prvi plan četvorica kandidata, pojavilo se i novo ime.

Florentino Perez, predsjednik Real Madrida, je sa saradnicima sastavio spisak od četiri potencijalne zamjene za Zidana i na njemu su se nalazila imena Raula, Ćabija Alonsa, Antonija Kontea i Maurisija Poketina.

Ćabi Alonso u tom društvu je od starta imao najmanje šanse. Kao prvo nema puno trenerskog iskustva, a kao drugo ni njemu samom se ne napušta kluba mladog tima Real Sosijedada.

Ni Antonio Konte se nije pretjerano dopao čelnicima Reala. Ne zato što je Italijan loš trener, naprotiv, već njegov temperament ne ide uz imidž slavnog kluba.

Ne voli Perez plahovite trenere koji žele da se pitaju za sve na transfer tržištu i da dovode i prodaju fudbalere već voli one “ulickane” koji ćute i puno rade kakav je bio, između ostalih, i Zidan.

Preostala su dva imena, ono Raula i Poketina. Što se tiče Argentinca, iako je prostrujala informacija da je već zatražio raskid ugovora sa Pari Sen Žermenom, to je demantovano.

I to ne od bilo koga već od strane sportskog direktora Leonarda. “Sveci” uopšte nemaju namjeru da se odreknu Poketina koji im za sada nije donio ni Ligu šampiona, a ni titulu prvaka Francuske.

Na kraju, dolazimo do Raula. Radi se o klupskoj legendi i treneru Kastilje (drugi tim Reala). Sličan put je prošao i Zidan i napravio veliku karijeru. Međutim, niti se takav put prelazi svaki dan, niti je Realu u interesu da brzo istroši Raula poput Santijaga Solarija.

Zato su u Madridu oprezni i radije bi da se okrenu nekom provjerenom rješenju. A ono bi moglo da se ogleda u vidu bivšeg trenera Karla Anćelotija koji je najbliži tome da postane novi trener.

Gotovo potpuno neočekivano je u prvi plan izbilo ime Italijana koji ima čvrst ugovor sa Evertonom. Ali, kada Real pozove to sve pada u vodu.

Navodno su u Evertonu već svjesni da Anćeloti ima ponudu Reala kojoj će teško reći ne i spremili su mu zamjenu u vidu bivšeg trenera Vulverhemptona Nuna Espirita Santa.

A Perez je svjestan da bi povratkom Anćelotija dobio baš tip trenera kakav najviše voli. Ćutljiv, radan, nije ekscentričan (Konte) i donosi rezultate što je dokazao i u prvom mandatu u Realu kada je donio desetu titulu Lige šampiona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име