Posle večitog derbija, dresovi igrača biće na aukciji za pomoć osobama sa invaliditetom.

Po završetku 164. vječitog derbija po redu, koji će se odigrati u srijedu na stadionu “Rajko Mitić” u 18.00 časova, dresovi igrača Crvene zvezde i Partizana biće dati na aukciju, a sav prikupljen novac biće doniran u humanitarne svrhe, saopštili su crno-bijeli.

Na inicijativu Beogradskog maratona i uz podršku uprava dva kluba, kao i Zajednice fudbalskih klubova Super lige, ovaj “vječiti” derbi, osim velikog sportskog značaja, imaće i svoj humanitarni karakter.

Ovogodišnji 34. Beogradski maraton će se održati 16. maja pod sloganom “Bez barijera” kao znak podrške i solidarnosti sa osobama sa invaliditetom.

“Želja nam je da ukažemo na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju osobe sa invaliditetom, kao i da stvorimo uslove za konkretna rješenja – radi uklanjanja mentalnih i fizičkih barijera kako bi se osobe sa invaliditetom što efikasnije uključile u redovne tokove života” – navode u saopštenju crno-bijeli.

U periodu od derbija do Beogradskog maratona organizovaće se prodaja dresova fudbalera Crvene zvezde i Partizana u kojima će igrati utakmicu, a radi prikupljanja sredstava za unaprijeđenje uslova za bavljenje sportom i rekreacijom osoba sa invaliditetom, prevashodno mladih i djece.

O konkretnim ciljevima i načinu prodaje dresova javnost će uksoro biti obavještena, kao i o postignutim rezultatima po završetku cijele akcije, naveo je Partizan.

Partneri u realizaciji cijelog projekta su i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Srpski filantropski forum.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име