rems
Izvor: Facebook - Reims
Kroz istoriju, Real Madrid je imao mnogo rivala, medju njima je i francuski Rems koji odavno nije u vrhu svjetskog fudbala ali Madriđani nisu zaboravili nekadašnjeg rivala do dan danas.

Klub iz prijestonice Španike je osvojio svoj prvi Kup evropskih šampiona (današnja Liga šampiona) 1956. godine, savladavši u finalu upravo ekipu Remsa, za koju je nastupao legendarni Rejmond Kopa.

Čuveni Kopa je završio karijeru u Remsu, ali je posle finala Kupa evropskih šampiona prešao u redove Madridskog Reala za koji je nastupao do 1959. godine.

U svojoj drugoj sezoni u klubu francuski reprezentativac je igrao Kup evropskih šampiona 1963. godine, međutim ispali su od Fejenorda u četvrtfinalu i to je do skoro bio poslednji put da se Rems našao u nekom evropskom takmičenju.

Naime, posle 57 godina “posta” vratili su se na evropsku scenu. Ekipa je sa Predragom Rajkovićem na golu zaigrala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, i savladavši švajcarski Servet igraće u trećem kolu sa ekipom MOL Vidi.

Povratak na evropsku scenu nije promakao nekada velikom rivalu, madridskom Realu.

Florentino Perez, predsjednik kluba je se emotivno obratio francuskom klubu, porukom da mu je jako drago što su ponovo na međunarodnoj sceni.

“Florentino Perez nam je poslao jako emotivnu poruku, poručio nam je da je veoma srećan to nas ponovo vidi na evropskoj sceni”, izjavio je predsednik kluba Žan-Pjer Kailo.

Zaista kraljevski potez, “kraljevskog” kluba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име